Esther Verhoef wint Gouden Strop met Lieve mama

Esther Verhoef wint Gouden Strop met Lieve mama. Na sinds 2004 al vier keer genomineerd te zijn geweest, heeft de populaire schrijfster ‘m eindelijk gewonnen. Verhoef ontving de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller uit handen van juryvoorzitter Antoinette Hertsenberg op de Avond van het Spannende Boek, de aftrap van de Spannende Boeken Weken campagne.

De Gouden Strop bestaat dit jaar 30 jaar en is genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Er is een geldprijs van € 10.000,- aan verbonden en een sculptuur van de hand van Marianne van den Heuvel. De ander drie genomineerde titels waren Het meisje op de weg van Michael Berg (The House of Books), Drone van Bart-Jan Kazemier (Cargo) en Stille grond van Hilde Vandermeeren (uitgeverij Q).

Lees ook:De Gouden Strop Genomineerden: Conrad, Hartman, Nolet, Ross en Verhoef
Lees ook:Gouden Strop longlist via twitter bekendgemaakt
Lees ook:Koos Postema juryvoorzitter Gouden Strop 2010
Lees ook:Annemarie van Gaal juryvoorzitter De Gouden Strop 2013
Lees ook:Bram Dehouck wint De Gouden Strop 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.