Kunstkannibaal Peter Klashorst

Peter Klashorst heeft een tumultueuze coming of age-roman geschreven. Hij verschijnt pas op 1 december, maar als je de cover ziet, snap je dat ik dit bericht niet langer kon laten liggen. Echt het werk van een kunstenaar.

In zijn boek verhaalt Klashorst over zijn eeuwige zoektocht naar de alles inspirerende muze. Wetende dat deze onvindbaar is in de, naar verluidt, seksuele Sahara van de moderne westerse wereld, vertrekt hij naar exotischen oorden. Met het hart op de goede plek een ware VOC-mentaliteit weet Klashorst de verste uithoeken van deze geglobaliseerde wereld te penetreren, met zijn harses dwars door de muur.

In deze moeder aller schelmenromans gunt Klashorst de lezer een kijkje achter de coulissen van zijn Afrikaanse gezinsleven, de Nederlandse politiek, het monetaire stelsel en uiteraard de internationale kunstwereld. Een onverbiddelijke non-seller, een ‘must read’.

Over de auteur
Peter Klashorst (1957) is kunstenaar. Hij won de Buning Brongers Prijs en de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst. Hij werkte als docent aan de Gerrit Rietveld Academie en stond in New York aan de basis van verschillende kunststromingen. Hij woonde achtereenvolgens in Mombasa, Bangkok en Phnom-Penh.

[isbn]9789044617917[/isbn]

Lees ook:156 eurekamomenten op een presenteerblaadje
Lees ook:Peter van Straaten wint Albert Hahn Prijs
Lees ook:Opvolgers van de bestseller Wreck this Journal
Lees ook:Boektrailer: Marina Fiorato – Het raadsel van Botticelli
Lees ook:Bruna verkozen tot beste franchiseonderneming van 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.