Koning Voetbal ware voetbalencyclopedie

Kun je de WK-spanning niet meer aan, duik dan in Koning Voetbal. Dit is een rijk geïllustreerd, prikkelend en provocerend leesboek over volkssport nummer één. Een voetbalencyclopedie vol leuke weetjes en met een persoonlijk tintje, geschreven door Paul Onkenhout, Edwin Struis en Dick Sintenie.

De enkel van Marco van Basten, het mesincident in het Groningse Oosterpark, de bril van Edgar Davids en de vliegangst van Dennis Bergkamp: Koning Voetbal biedt een unieke kijk op onze nationale voetbalwereld. In de alfabetische rondleiding worden alle hoogte- en dieptepunten behandeld, met ironie, oog voor detail en ernst, maar ook met aandacht voor de humoristische anekdotes, rellen en controversiële uitspraken die het voetbal zo veelbesproken maken. De lemmata worden afgewisseld door diverse lijstjes, zoals een toptien van voetballers met baarden, de beroemdste spelersvrouwen en de adressen van Ajacieden in 1966.

Koning Voetbal is een uniek samenwerkingsverband tussen drie Haarlemse sportjournalisten van naam en faam, Paul Onkenhout (1958) van de Volkskrant, Dick Sintenie (1969) van Het Parool en freelance journalist Edwin Struis (1964).

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:GOAL! met cartoons van Mordillo
Lees ook:Johan Cruijff op 68-jarige leeftijd overleden (boekenoverzicht)
Lees ook:Zuivere speeltijd: leven met voetbal, muziek en historie
Lees ook:Dick Scherpenzeelprijs gaat naar Tjitske Lingsma
Lees ook:Boek over Hans Kraay jr. komt er aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.