Zuivere speeltijd: leven met voetbal, muziek en historie

Voor sportjournalist Jaap de Groot is voetbal meer dan een spel: het werd een manier van leven. In zijn boek illustreert De Groot deze levensstijl aan de hand van persoonlijke, en tegelijk ook legendarische momenten in de voetbalhistorie van de afgelopen decennia. Hij gunt de lezer een unieke kijk achter de schermen, binnen en buiten de stadions.

Ook laat hij zien hoe zijn liefde voor voetbal is ontstaan, nadat hij in de jaren zestig als jongen met indiaanse voorouders vanuit Texas naar Nederland verhuisde. Naast voetbal ontwikkelde Jaap de Groot ook grote interesse voor muziek en geschiedenis.

Deze drie elementen – voetbal, muziek en historie – vormen de rode draad in een jongensboek dat bol staat van zinderende wedstrijden, openhartige ontmoetingen met iconen in hun vakgebied, en hilarische anekdotes waarin de zelfspot niet ontbreekt.

Over de auteur
Jaap de Groot (1955) is sinds 1975 actief als sportjournalist. Voor De Telegraaf bezocht hij het WK-voetbal (9x), EK-voetbal (8x), de Olympische Winterspelen (2x) en Zomerspelen (3x). Zijn artikelen verschenen onder meer in Die Welt, France Football, Herald Tribune, Washington Post, Newsweek en World Soccer. Hij is auteur van Arnold Mührens biografie ‘Alles over links’ en hij maakte een tv-documentaire over Silvio Berlusconi.

[isbn]9789038896489[/isbn]

Lees ook:GOAL! met cartoons van Mordillo
Lees ook:Bijzondere zonen van voormalig profvoetballers
Lees ook:Anton Geesink overleden
Lees ook:Voetbal & Maffia: donkere kant van deze sport
Lees ook:Wilfred Genee: onvoorwaardelijke liefde voor dochter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.