Wilfred Genee: onvoorwaardelijke liefde voor dochter

Niets is wat het lijkt. Zeker niet bij bij mannen die gek zijn op voetbal. Deze ogenschijnlijk eenzijdig geprogrammeerde macho-mannen blijken vaak een heel warme, zachte kant te hebben. Eentje die zich meestal openbaart als het nageslacht zich aandient. Dan verworden deze ruwe bolsters vaak tot blanke pit.

Zo ook Wilfred Genee, presentator van Voetbal International, het voetbalpraatprogramma waarbij doorgaans het testosteron van de beeldbuis afspuit. Zo hardvochtig en stevig als het gedrag en taalgebruik aan tafel is, zo kwetsbaar en toegankelijk is de houding van de heren buiten de camera’s.

In ‘Voetbalvader’ beschrijft Wilfred zijn onvoorwaardelijke liefde voor het voetbal, maar vooral voor zijn dochter Isabeau op uiterst kwetsbare wijze. Stiekem verklapt hij dat zelfs tafelgenoot Johan Derksen menselijke trekjes blijkt te hebben. Een kant dus die het grote publiek niet vaak te zien krijgt.

Verhalen geschreven met grote relativering en zelfspot, gelardeerd met de nodige tips op het gebied van vaderschap. Leerzaam en vermakelijk maar bovenal bedoeld om te laten zien dat er vaak meer is dan je ziet. Achter bijna elke stoere man schuilt ook een watje.

Over de auteur
Wilfred Genee (1967) is presentator van het populaire voetbalprogramma Voetbal International. Op BNR Nieuwsradio presenteert hij iedere vrijdagmiddag The Friday Move. Daarnaast is hij columnist bij Algemeen Dagblad, Margriet, Playboy, en schrijft hij boeken.

[isbn]9789461560698[/isbn]

Lees ook:Wilfred Genee: hét gezicht van sportzomer 2012
Lees ook:Prem: ‘Ik ben de allerbeste presentator’
Lees ook:Presentatoren beoordelen elkaar in nieuw boek
Lees ook:Zuivere speeltijd: leven met voetbal, muziek en historie
Lees ook:Columns van Johan Derksen in Groeten uit Oudewater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.