Voetbal & Maffia: donkere kant van deze sport

In ‘Voetbal & Maffia’ schetsen onderzoekjournalisten Tom Knipping en Iwan van Duren de donkere kanten van het voetbal.Het boek leest als een thriller, maar dan wel een exemplaar dat volledig is gebaseerd op de feiten.

Pagina na pagina valt de lezer van de ene verbazing in de andere. Voetbal is de onschuld al lang voorbij. Goed georganiseerde criminele bendes verdienen miljarden aan het vervalsen van wedstrijden en schuwen geen enkel middel. Wapens, mensenhandel en liquidaties zijn aan de orde van de dag. Witwassers en drugsdealers corrumperen de sport tot op het hoogste niveau. Zelfs mannen als Ruud Gullit en Guus Hiddink kregen te maken met gezochte criminelen.

De twee onderzoeksjournalisten van Voetbal International kregen van hoofdredacteur Johan Derksen vijf maanden vrij baan om de wereld van de voetbalmaffia in kaart te brengen. In 25 verhalen uit alle hoeken van Europa ontstaat een schrikbarend beeld van de oorlog achter de schermen van het internationale voetbal. Ook op Nederlandse bodem gaan de bendes hun gang. De bevindingen leidden al vóór verschijning van dit boek tot een hoorzitting waarbij de auteurs leden van de Tweede Kamer op de hoogte brachten.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Voetbal & Maffia 2, in de lage landen
Lees ook:Wie is de beste voetballer aller tijden?
Lees ook:Columns van Johan Derksen in Groeten uit Oudewater
Lees ook:Johan Cruijff op 68-jarige leeftijd overleden (boekenoverzicht)
Lees ook:Johan Derksen spaart niemand in columns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.