Dick Scherpenzeelprijs gaat naar Tjitske Lingsma

Tjitske Lingsma heeft de Dick Scherpenzeelprijs, een bedrag van 10.000 euro, gewonnen. “Op de eerste bladzijde heb je het al in de gaten: hier is iemand aan het woord die kan schrijven. Zelden zien we zo’n gaaf voorbeeld van betekenis gevende reisjournalistiek”, oordeelde de jury aldus ANP.

Ook genomineerd was Marije Meerman met haar televisiedocumentaire I Wanna Be Boss. De aanmoedigingsprijs 2008 à 1000 euro ging naar Cas van Kleef voor zijn boek Cas Redt de Wereld. De andere genomineerden waren Bram Janssen en Ilvy Njiokiktjien.

De Dick Scherpenzeel Stichting is opgericht ter nagedachtenis aan Dick Scherpenzeel (1923-1973), een pionier binnen de Nederlandse journalistiek op het gebied van ontwikkelingsvraagstukken. Jaarlijks worden de Dick Scherpenzeelprijzen uitgereikt aan journalistieke producties die inzicht geven in ontwikkelingsvraagstukken en/of niet-westerse landen.

De prijzen worden toegekend door een onafhankelijke vakjury, die dit jaar bestond uit Rudi Boon, Paul Faber, Pieter Hilhorst, Ben Rogmans, Bahram Sadeghi, Hendrien van de Weert en Froukje Santing (voorzitter).

Lees ook:Ilvy Njiokiktjien opent Fotoweek met zussen Loïs Lane
Lees ook:Samaritaan van A.H.J. Dautzenberg wordt verfilmd
Lees ook:Voortbestaan VSB Poëzieprijs nog ongewis
Lees ook:Schrijfster Goswami heeft Prins Claus Prijs gewonnen
Lees ook:Zilveren Anjer voor Ena Dankmeijer-Maduro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.