Weer een nieuwe Annemarie Postma

We kunnen niet om Annemarie Postma heen. Het ene na het andere boek verschijnt en nu ligt er weer een nieuwe verhalenbundel van haar hand in de winkels. Waar haalt ze toch alle tijd vandaan? Als je zoveel schrijft, moet er toch eens een minder boek tussen zitten of weet Postma de lezers met ‘Stukjes leven’ weer te vermaken?

Als we Youp van ‘t Hek mogen geloven wel. “Beste redactie, wil je tegen die Annemarie Postma zeggen dat mijn liefde voor haar alleen maar toeneemt? Ik lees haar met een goed gevoel en vind haar stukjes mooi geschreven in de meest brede zin van het woord. Complimenti, Youp.” En ook Daphne Deckers is om. “Annemarie Postma is sterk omdat ze kwetsbaar durft te zijn. Door haar vloeiende zinnen, scherpe gedachten en bijtende zelfspot zijn haar columns iedere week weer verrassend en vertrouwd tegelijk.”

In ‘Stukjes leven’ schetst Annemarie in korte verhalen haar persoonlijke leven, haar werk en haar spirituele levensovertuiging. Ze geeft soms op humoristische, dan weer uiterst serieus, maar altijd op ontwapende wijze een kijkje in haar hoofd, hart en ziel. Annemarie schrijft over het loslaten van controle en leven vanuit overgave en vertrouwen, leven in het hier-en-nu, over toeval, ziek-zijn en de dood, over het gaan van een innerlijke weg in een uiterlijke wereld en uiteraard ook over het leven met een handicap.

Het is weer een prachtwerk geworden. En zoals Lenette van Dongen schrijft. “De verhalen van Annemarie zijn stuk voor stuk kadootjes die ik mag openmaken door ze te lezen.”

Lees ook:Nieuwe boek Annemarie Postma ligt op straat
Lees ook:BEM! en A.W. Bruna Lev. organiseren schrijfwedstrijd
Lees ook:The Deeper Secret van Annemarie Postma gaat in vertaling de wereld over
Lees ook:Niets meer te verliezen…
Lees ook:Kinderboek van Youp van ’t Hek gepresenteerd in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.