Vakantie: Welke boeken neem jij mee?

De vakantie is begonnen en dan lezen we natuurlijk een heleboel boeken.

Ik geef de aankomende tijd de nodige tips, want er zijn echt een aantal boeken die niet in je koffer ontbreken. Maar ik ben ook benieuwd naar jullie mening. Laat hier weten welk(e) boek(en) jij gaat lezen.

Lees ook:Betekenis van de Boekenweek voor jou!
Lees ook:A.W. Bruna roept hulp lezers in bij het kiezen van cover
Lees ook:Win! Luisterboek ‘Herfstlied’ van Simone van der Vlugt
Lees ook:Wie verdient volgens jou de NS Publieksprijs 2010?
Lees ook:Boektrailer: Het huis waar jij van hield – Tatiana de Rosnay

8 reacties op “Vakantie: Welke boeken neem jij mee?

 1. Felice Ghering

  Net uit, leest als een tierelier: KLAPLOPERS van Hugo Smienk (uitgever: www,superloeloe,com). Levensroman over drank, drugs, warme tranen en prille liefde, speelt zich af in Amsterdam. Heb recensies van dit boek geplaatst op bol.com. Ik ben groot fan van deze kersverse, Nederlandse auteur. Op U-tube ook filmpjes van Smienk terwijl hij voorleest uit eigen werk.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mano

  Tinseltown van judith visser

    /   Beantwoorden  / 
 3. Henk de Kruyff

  Ver na de hype genoten van “Night train to Lisbon” van Pascal Mercier. Daarna het derde boek in de Discworld serie van Terry Pratchett verslonden: “Equal rites” (Eerste deel “The colour of Magic”, tweede deel “The light fantastic”). Nu ouderwets zomer’s lachend door P.G. Wodehouse zijn boek “Summer Moonshine” aan het gaan. Daarna zal het weer wat serieuzer worden. Of “Dubliners” van Joyce of korte verhalen van Maugham. Dat laatste als studie materiaal voor hoe het echt moet, dat korte verhalen schrijven. In dat kader kan het ook Lawrence of Kipling worden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Patricia de Ryck

  RTL-presentator Peter van der Vorst heeft op Twitter zijn followers gevraagd om hun boekentips. Zo laat Koen Voskuil weten dat ‘De Club van Dollars’ – boek is vanaf vandaag verkrijgbaar – een aanrader is. Verder is zijn top 10 hier te zien: http://twitter.com/petervdvorst.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Patricia de Ryck

  En deze tip kreeg ik via twitter: Jonge kinderen ervaren een vakantie als een geweldige ontdekkingstocht vol nieuwe indrukken, belevenissen en ontmoetingen. Op basis van dit gegeven ontwikkelde CircusPatz Mijn Vakantie Avonturenkoffer.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Patricia de Ryck

  En verder zijn voor kinderen de taalgidsjes in de ‘Hoe overleef ik’-serie van Francine Oomen een echte aanrader. Voor € 7,50 zijn deze gidsjes verkrijgbaar voor de landen: Italië, Frankrijk, Turkije, Spanje, Engeland, Duitsland/Oostenrijk, Portugal, Tsjechië.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.