Jan Vantoortelboom wint Bronzen Uil

Jan Vantoortelboom heeft op zaterdag 8 oktober j.l de Bronzen Uil 2011 ontvangen voor zijn roman ‘De verzonken jongen’. De uitslag werd bekendgemaakt tijdens het festival Het Betere Boek in Gent. Deze nieuwe literaire prijs voor het beste Nederlandstalige debuut is een initiatief van het Belgische Willemsfonds. Vantoortelboom ontving 5000 euro en een bronzen beeldje.

De verzonken jongen verscheen in maart van dit jaar en is ook genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs 2011. Het publiek kan nog zijn stem uitbrengen op de genomineerden voor de Zeeuwse Boekenprijs publieksprijs via http://www.pzc.nl/algemeen/cultuur/boekenprijs/.

Jan Vantoortelboom (1975) is opgegroeid in Elverdinge, waar De verzonken jongen zich afspeelt. Hij woont in Zeeland en is docent Engels aan de Hogeschool Zeeland in Terneuzen. In 2012 verschijnt zijn tweede roman, Meester Mitraillette.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Beste boekomslagen van België
Lees ook:Zeeuwse Boekenprijs voor 1953 van Rik Launspach
Lees ook:Wie verdient volgens jou de NS Publieksprijs 2010?
Lees ook:Wie wint NS Publieksprijs 2011 – dit zijn de genomineerden…
Lees ook:Zes nominaties NS Publieksprijs 2013 bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.