De kleine Je stamboom onderzoeken voor Dummies

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar jouw familiegeschiedenis? Is je interesse gewekt na het doorbladeren van fotoalbums en het lezen van oude brieven? Of wil je nu eindelijk eens achterhalen hoe die pakkende familieverhalen zijn ontstaan? Dan is het samenstellen van een stamboom de perfecte manier om je familiegeschiedenis te ontcijferen!

De kleine Je stamboom onderzoeken voor Dummies is de laagdrempelige handleiding om je stamboom te onderzoeken en je familiegeschiedenis te schrijven. Het is het eerste genealogieboek dat alles bijeenbrengt wat je moet weten en kunnen: van oude handschriften lezen tot een goed familieverhaal schrijven. Het boek beschrijft hoe en waar je begint, welke bronnen je in Nederlandse archieven vindt en hoe je die gebruikt, welke hulpmiddelen en websites er zijn voor genealogisch onderzoek en hoe je bewaart wat je vindt.

Je onderzoek resulteert in een stamboom van namen, jaartallen en feiten: de basis van je familiegeschiedenis. Met de tips uit dit boekje maak je daar een boeiend verhaal van dat ook aantrekkelijk is voor anderen.

Tien belangrijke tips om het leven van een genealoog te veraangenamen:
1. Houd een logboek bij van je onderzoek
2. Verzamel niet om het verzamelen
3. Meer is minder
4. Gebruik internet om archieven en stambomen te vinden
5. Zorg voor sluitende bronvermeldingen
6. Controleer gegevens die je overneemt
7. Leer oude handschriften lezen
8. Publiceer je stamboom op een manier die bij jou en je doelgroep past
9. Meld je aan voor een forum
10. Word lid van een vereniging

Pyter Wagenaar woont in Amsterdam en is eigenaar van tekstbureau de Taalwerkplaats met vestigingen in Amsterdam en Leiden. Hij heeft zijn eigen familiegeschiedenis geschreven en deelt graag zijn ervaringen.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Stamboom maken op de pc voor senioren
Lees ook:Voor wie wil beginnen met stamboomonderzoek
Lees ook:Schrijf je eigen familiegeschiedenis
Lees ook:Mega-fraude hoogleraar Bax in Ontspoorde wetenschap
Lees ook:Tooske Ragas en Gerda Havertong presenteren startpakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.