Meesterwerk; Van van Eyck tot Rubens in detail

Kunst met grote ‘K’. Till Holger-Borchert, hoofdconservator van het Brugse Groeningemuseum, brengt in dit grote en grootste boek een overzicht van de belangrijkste Vlaamse meesterwerken op uitzonderlijk groot formaat, tot in het kleinste detail. De Vlaamse meesters zoals je ze nog nooit zag!

Veertig topwerken van de Vlaamse meesters uit diverse Europese collecties, van het Museo Nacional del Prado in Madrid tot het Kunsthistorisches Museum in Wenen, worden meesterlijk opnieuw belicht. Alles wordt verduidelijkt door de deskundige inzichten van Till-Holger Borchert. De mooiste schilderijen van Jan van Eyck, Rogier Van der Weyden, Hiëronymus Bosch, Pieter Bruegel de Oude, Peter Paul Rubens en vele andere grootmeesters geven hier hun geheimen prijs.

Till-Holger Borchert neemt ons mee op een boeiende tocht door drie eeuwen Vlaamse kunst. Hij toont ons artistieke bijzonderheden, de verborgen finesses en de specifieke eigenheden van de schilder. Kunstenaar en werk worden vakkundig ingeleid en gesitueerd in hun historische context. Dit boek is als een kunsthistorische wandeling vol esthetische genoegens, door gerenommeerde musea uit heel Europa, bladzijde na bladzijde. Een uitnodiging tot verwondering en bewondering.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Bekende Nederlandse kunstvormen in voorleesverhalen
Lees ook:Bedenk nieuwe naam roman Jonas Jonasson
Lees ook:Rembrandts vrouwen onder de loep van Christoph Driessen
Lees ook:Nieuwe gebedenbundel van Huub Oosterhuis
Lees ook:Inktaap 2009 voor A.F.Th. van der Heijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.