Verhalen achter de foto’s van Steve McCurry

‘Voorbij de camera’ is het indrukwekkende boek van een van de meest geprezen fotografen ter wereld: Steve McCurry. Het vertelt de verhalen en avonturen achter veertien belangrijke opdrachten van deze fotograaf en bevat niet eerder gepubliceerde foto’s, notities, anekdotes en snapshots uit zijn persoonlijke archief.

Dit is het eerste en enige boek dat in beeld brengt hoe McCurry te werk gaat en hoe hij foto’s vindt, maakt en ontwikkelt. Zo’n 120 bijzondere, iconische en spraakmakende foto’s uit de hele wereld vertellen een boeiend en avontuurlijk verhaal: van Afghanistan tot Amerika, van India tot Tibet en daar voorbij.

Wat gaat er schuil achter de foto’s van een van de meest legendarische fotografen ter wereld? Dit boek vertelt het verhaal achter de foto.

“Het belangrijkste van mijn werk is de individuele foto. Ik fotografeer verhalen in opdracht, en natuurlijk moet het een samenhangend geheel vormen. Maar, wat voor mij van belang is, is dat elke foto op zichzelf staat, met zijn eigen kracht en gevoel”, aldus Steve McCurry

Over de auteur
De carrière van Steve McCurry (1950) als fotojournalist nam een vlucht toen hij 30 jaar geleden de Pakistaanse grens overstak naar Afghanistan, vermomd als local. Hij is één van de meest geprezen fotografen ter wereld. Hij won met zijn iconische foto’s meerdere prestigieuze prijzen, waaronder diverse World Press Photo Awards en de Robert Capa Gold Medal voor zijn buitengewoon moedige ondernemingen. McCurry levert zijn foto’s aan vele internationale tijdschriften, waaronder National Geographic Magazine. Hij is lid van Magnum Photos. Zijn foto ‘Afghan Girl’ wordt betiteld als de meest herkenbare foto in de geschiedenis van National Geographic Magazine.

www.stevemccurry.com

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Mooiste fotoboeken van National Geographic
Lees ook:Linda. het boek
Lees ook:Jony Ive: Het genie achter de producten van Apple
Lees ook:De extreme uitdagingen van bergbeklimmer Ronald Naar
Lees ook:Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.