Mailen met Emma Fasol

De bezoekers van Manuscripta hebben al kennisgemaakt met Emma Fasol. Op het debutantenpodium deed ze haar verhaal en natuurlijk signeerde ze al de nodige exemplaren van haar debuut ‘Aangeraakt’. Over een paar daagjes ligt haar boek ook in de winkel. Nu zijn we natuurlijk nieuwsgierig of ze al zenuwachtig is.

“Zenuwachtig is niet echt het woord, geloof ik. Zenuwachtig ben ik meer als ik weet dat ik er nog iets aan kan dóen, als ik nog invloed heb op de uitkomst. Die invloed heb ik nu niet meer, het boek is geschreven. Maar heel benieuwd ben ik wel. Het is natuurlijk heel gek om iets waaraan je zo lang bezig bent geweest en wat zo van jou was, onder de ogen van anderen te schuiven en bloot te stellen aan hun mening. Ik ben gewoon heel benieuwd hoe het ontvangen gaat worden, dat wel ja.”

Ben je lang bezig geweest met dit boek?
” Ik heb twee jaar aan dit boek geschreven. Ik heb er dus redelijk lang over gedaan, maar ik schrijf ook vrij precies, ben constant aan het verbeteren, veranderen, schaven. Als kind schreef ik ook altijd, dat er nu dus een boek van me uitkomt is wel iets waar ik vroeger al voor ging.”

Hoe was het toen je hoorde dat je boek bij Uitgeverij Archipel zou worden uitgegeven?
“Dat gaat eigenlijk in twee stappen. Eerst hoor je dat ze wat je hebt opgestuurd heel goed vinden, en daarna krijg je dat contract. Dat eerste moment vond ik zelf eigenlijk nog specialer dan het tweede. Er zijn zo verschrikkelijk veel mensen die schrijven en die hopen op interesse van een uitgever, als dat dan bij jou het geval blijkt te zijn is dat een waanzinnig moment. Het is een enorme erkenning voor het werk dat je tot dan toe hebt verzet, en het is geweldig om te horen dat zij blijkbaar vinden dat jij iets te vertellen hebt waar andere mensen wat aan kunnen hebben.”

Kun je al iets meer over het verhaal vertellen?
“Het verhaal gaat over een vrouw van 39, Ezra, die het eigenlijk allemaal prima voor elkaar heeft. Ze heeft een leuke man, een lief zoontje, leuk werk. Ideaal, zou je zeggen. Maar er broeit onvrede hier en daar, als de eerste verliefdheid uit een relatie weg is, kom je immers op het punt waarop je moet gaan accepteren dat er stukken in je relatie zitten die je niet zo zou willen, die je anders zou willen. Die je misschien wel verdriet doen. Als Ezra Tijs ontmoet, komt ze voor een keuze te staan. Want wat nu? Hoe belangrijk is haar gezin voor haar, en hoe belangrijk is zij zelf? Ze vecht een enorme strijd uit, eerst met zichzelf, en later ook met anderen.

En waarom moeten we jou boek nu lezen, want er zijn zoveel debuterende auteurs?
“Hmm…Ik kan alleen maar zeggen dat ik zelf denk dat ik een mooi en vooral intens boek heb geschreven over een thema dat voor veel mensen heel herkenbaar is: hoe kun je jezelf blijven in een relatie, en vooral: hoe ver mag je daarvoor gaan?

Lees ook:Mailen met Esther Jacobs (+Win!)
Lees ook:Mailen met: Rianne Verwoert
Lees ook:Mailen met… Frederique Schut van ‘Met Muijs’
Lees ook:Mailen met Marian Mudder
Lees ook:Mailen met Knof

Eén reactie op “Mailen met Emma Fasol

  1. jacqueline

    Super graag!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.