Broze snippers van intense leven Floor van der Wal

Vrijdag is bij Lebowski Achievers het bijzondere document ‘Floor – Broze snippers van een intens leven’ verschenen. In dit boek is het levensverhaal van de in 2011 verongelukte cabaretière Floor van der Wal in woord en beeld vastgelegd.

Floor van der Wal werd geboren met een spasme in al haar ledematen, maar desondanks bleek ze een natuurtalent op de bühne. In 2006 deed ze voor het eerst mee met de door Lucille Werner georganiseerde Mis(s) Verkiezing. Een jaar later was ze te zien in het EO-programma Jong, waarin ze openhartig vertelde over haar ambities en de beperkingen die ze ondervond door haar handicap. In die uitzending werd ze gevraagd mee te doen aan een workshop stand-up comedy: diezelfde avond nog stond ze voor het eerst met succes op de planken van het Comedy Café.

In 2011 werd ze officieel lid van Comedytrain: een langgekoesterde droom kwam uit. Niets leek een glansrijke carrière als cabaretière in de weg te staan. Tot die nacht van 25 maart 2011, waarin al Floors dromen zeer plotseling tot een definitief einde kwamen.

Floor hield dagboeken bij waarin ze openhartig schreef over haar eindeloze ambities, maar ook over haar heftige stemmingswisselingen. Ze bewaarde sms’jes en e-mails, schreef gedichten en theaterteksten en maakte toekomstplannen. ‘Floor – Broze snippers van een intens leven’ is een bijzonder, kwetsbaar, stralend en eigenzinnig document van een auteur die helaas nooit zelf het eindresultaat zal kunnen bewonderen.

www.floorvanderwal.nl

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Verdieping X, razendspannende thriller van Kim Moelands
Lees ook:Mailen met… Renee van Amstel over De Overgave van Floor (+ Win!)
Lees ook:Schrijfster zet woede om tot ‘Knopen in je touw’
Lees ook:Thrillerauteur Kim Moelands maakt overstap naar A.W. Bruna
Lees ook:Vrouw met bloem zoekt man met baard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.