Arnold Karskens schrijft reisgids voor de frontlijn

Wat doe je als op een vakantieterras plots de kogels om je oren vliegen? Als je ’s morgens wakker wordt en buiten je hotel een oorlog woedt? Of als een terrorist op de deur van je hotelkamer klopt? Geweld kan de moderne reiziger overal treffen. Op een trektocht door Azië of een safari in Afrika, maar ook tijdens een vakantie aan de Middellandse Zee. Dan heb je de ‘Reisgids voor de frontlijn’ van Arnold Karskens nodig.

In dit overlevingshandboek geeft de oorlogsverslaggever talloze handige tips en lessen om uit benarde situaties in het buitenland te geraken. Van een goede voorbereiding, via het herkennen van wapens en het reizen door een conflictgebied, eerste hulp bij oorlogsgewonden, tot wat te doen bij een gijzeling of ontvoering. Niet alleen put Karskens uit zijn eigen ervaringen, ook tientallen zeer ervaren collega-reizigers – onder wie Floortje Dessing –oorlogsverslaggevers, diplomaten en hulpverleners delen hun meest indrukwekkende overlevingsverhalen en geven adviezen over de gebieden die zij goed kennen. Reisgids voor de frontlijn is dan ook de beste levensverzekering als je niet even naar huis kunt bellen voor raad.

Arnold Karskens (1954) is Nederlands bekendste en meest ervaren oorlogsverslaggever. In vijfendertig jaar bezocht hij tientallen oorlogs- en conflictgebieden. Floortje Dessing (1970) is de meest bereisde vrouw van Nederland. Ze is al ruim twintig jaar presentatrice van reisprogramma’s.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Boekenweek bibliotheekbundel Ondertussen ergens anders
Lees ook:Boek bodybuilder, acteur, politicus Arnold Schwarzenegger
Lees ook:Gouden Tulp en Lintje van de Boekverkoper
Lees ook:De Groene Garde meest duurzame kookboek 2012
Lees ook:Lezers Boek-delen koesteren papieren boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.