Let’s Talk About.. Seks, Schaamhaar, Scharrels en meer..

De 29-jarige dare-devil van BNN, Nicolette Kluijver, heeft een gedurfd boek geschreven over haar eigen seksuele ervaringen. Samen met seksuologe Minke de Boer heeft ze een ‘hilarisch, schaamteloos en leerzaam’ boek geschreven, vol met persoonlijke verhalen en wetenschappelijke feiten over seks.

Het boek begint rustig, bij de basis: tongzoenen. Nicolette vertelt over een zoen die enorm spannend was, maar tegelijkertijd afschuwelijk. Ze heeft een leuke manier van schrijven, waardoor je helemaal in het verhaal zit. Ondertussen staan er in speciale kaders en op aparte bladzijden feitjes over zoenen, zoals een Thais stel dat het record van de langste kus op zich heeft staan; maar liefst meer dan 58 uur. Verder wordt uitgeweid over lichamelijke gewaarwordingen en kusfeitjes.

Het hele boek is op deze manier opgesteld. Een leuk, heet, raar of beschamend verhaal van Nicolette, en interessante feitjes van Minke. Het boek gaat in op bijna alle aspecten van seks. Ook de dingen waar we het liever niet over hebben. Zoals bondages, fetisjes, happy ending massages voor vrouwen en swingers. Ook wordt er uitvoerig vertelt over seksspeeltjes en natuurlijk veilige seks en geslachtsziektes.

Het boek is bedoeld om te vermaken, maar ook als voorlichting. “Ik zou het boek niet direct neerleggen bij mijn dochter, als ze die leeftijd heeft bereikt. Ik denk niet dat het prettig is die dingen over je eigen moeder te lezen. Maar ik denk dat het wel heel goed is voor jongeren, omdat het niet belerend is geschreven en gewoon leuk om te lezen is. Ondertussen leren ze toch nog wat van seks. Hoewel ook ouderen er nog genoeg aan kunnen hebben, hoor,” lacht Nicolette, “iedereen kan er nog wel iets uit halen wat ze nog niet wisten over seks”.

Het boek is te koop in boekwinkels vanaf 15 euro. Geschikt voor iedereen die nog wel wat wil leren over seks, of zijn of haar seksleven wil  opleuken door nieuwe dingen te proberen. Bovendien steun je bij het kopen van dit boek STOP AIDS NOW!, dat zich inzet voor voorlichting over seks in ontwikkelingslanden en het bestrijden van aids.

Tekst: Paula Boon

Lees ook:Nicolette Kluijver; van piemellengtes tot seks tijdens de zwangerschap
Lees ook:Poolse priester schrijft Kamasutra-gids voor koppels die van God houden
Lees ook:Kinderboek als voorbereiding op wintersport
Lees ook:Mailen met… Gerad Janssen over Papadag
Lees ook:Boekenblog duikt in vrijwilligersgids India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.