‘Seks op het werk’ – Een letterlijk cliché

Het boek ‘Seks op het werk’ van Ria Harmelink beloofde ontdekkingen op het gebied van liefde, relaties en seks op het werk. Daarnaast zou het boek persoonlijke 18+ verhalen bevatten over verliefde collega’s en het grootste taboe op het werk.

Rooie oortjes heeft het boek mij niet opgeleverd en heel veel nieuwe ontdekkingen heb ik ook niet gedaan. In het boek zou Ria Harmelink met experts en ervaringsdeskundigen praten over de do en dont’s van liefde en relaties op het werk. De paar psychologen die als experts kunnen worden aangevoerd, zijn schaars. De deskundigen die het meest serieus worden genomen zijn toch echt werknemers van websites als parship.nl, communicatiebureau’s en reclamebureau’s. Daarnaast is het boek een opsomming van feiten over relaties op het werk die mij niet echt nieuw in de oren klinken.

Zoals: ’10 signalen die Erik en Chantal verraden nummer 6; Erik en Chantal moeten toevallig vaak tegelijkertijd overwerken.’ Het ’laat overwerken’ is een cliché zo oud als de weg naar Rome. Daarnaast geeft het boek een groot aantal tips over hoe je vreemd kan gaan op werk en vooral hoe je niet ontdekt wordt: ‘Houd je smartphone op de ‘man’, zorg er in ieder geval voor dat je telefoon niet licht gaat geven bij een binnenkomend bericht van je affaire’. Wederom een cliché en na mijn mening niet gepast. Vooral omdat het boek wordt omschreven als tipgever over de dingen die je wel en niet moet doen bij liefde op de werkvloer, als je dan vervolgens tips krijgt om vreemd te gaan vind ik dat onterecht stimulerend om vreemd te gaan. Iets wat je als ‘neutrale journalist’, niet kan doen, tenzij je gericht een boek schrijft over vreemdgaan.

Dat gezegd is ‘Seks op het werk’ best grappig leesvoer voor in de trein of op een saaie regenachtige zaterdagmiddag. Leest makkelijk weg en sommige verhalen zijn best hilarisch. Heel seksueel getint zijn ze niet, maar met een beetje inlevingsvermogen snap je de clue wel.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Mannen willen seks, vrouwen liefde – lees waarom
Lees ook:Doen jullie het nog? Seks en liefde in relaties
Lees ook:Theatervoorstelling Waarom mannen seks willen…
Lees ook:Tv-serie gebaseerd op columns Corine Koole
Lees ook:Een urenlang orgasme? Ontdek het vallei-orgasme…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.