Alle verhalen van Marten Toonder nu ook digitaal

De serie ‘Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes’ van Marten Toonder wordt vanaf nu ook als e-book uitgebracht. De Bezige Bij en de Toonder Compagnie begonnen in 2008 met de heruitgaven van ‘Alle verhalen’ op oblong-formaat. Een ambitieus project waarbij alle illustraties van de 177 verhalen opnieuw worden gedigitaliseerd en gerestaureerd.

Met deze 60-delige reeks wordt het werk van Marten Toonder, die de afgelopen decennia zozeer zijn stempel op de Nederlandse taal en cultuur heeft gezet, toegankelijk voor nieuwe lezers. Nu zal, op veler verzoek, de hele serie ook digitaal beschikbaar worden gemaakt zodat nieuwe generaties kennis kunnen blijven maken met het oeuvre van Marten Toonder, op het medium naar hun keuze.

Het eerste e-book, ‘Laat dat een les zijn’, verschijnt deze week. In dit deel zijn opgenomen de verhalen: ‘De Krookfilm’, ‘De transmieter’ en ‘De Vrezelijke Krakken’. Vanaf heden zal steeds elke maand een e-book uitkomen van een van de dertig delen die reeds in de papieren oblong-editie verschenen. De dertig nog te verschijnen delen van de serie worden de komende jaren simultaan in een papieren en een digitale editie uitgebracht.

De e-books met de heer Bommel in de hoofdrol worden gemaakt in de zogenaamde fixed lay-out weergave (epub3). Deze is geschikt voor de tablets van Apple en Kobo. De verwachting is dat in de nabije toekomst deze fixed lay-out weergave ook op andere tablets te lezen kan zijn.

€ 7,99 | verkrijgbaar via Kobo en in de iBookstore.

Voor wie ‘m nog op papier wil lezen:

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Marten Toonderprijs voor Jan Kruis
Lees ook:Kobo Glo als beste getest door de Consumentenbond
Lees ook:Nieuwe Kobo’s: met Mini, Glo en Arc eReader voor ieder
Lees ook:Kobo ereading app voor BlackBerry 10 smartphones
Lees ook:Doe jouw Valentijn een literaire verassing cadeau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.