Zoutkrabber Expedities van Peter Holvoet-Hanssen

Het authentieke, aangrijpende verhaal van Leen Pul voert de lezer mee naar de Tweede Wereldoorlog. De oorlogsherinneringen van de Nederlandse Leendert van den Berg werden bewerkt door Peter Holvoet-Hanssen, die met ‘Leen Pul’ optrok. De wervelende liefdesgeschiedenis Finbar en Louise verhaalt van de aantrekkingskracht tussen tegenpolen: de eenzaat Finbar, met zijn hart bij de zee en zijn hoofd in de wolken, en de rusteloze, maatschappelijk betrokken Louise. Het water is te diep voor de kluizenaar en de reizigster, maar de grootvader van Louise lijkt voor een kentering te zorgen.

Zoutkrabber Expedities verenigt een echte en een innerlijke reis, het is een roman die Noord en Zuid bij elkaar brengt. Peter Holvoet-Hanssen is een dichter-troubadour die o.a. de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap kreeg en stadsdichter van Antwerpen was.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Document van een stadsmus én zeemeerman
Lees ook:Bogaert, Fierens en Richelieu Van Londersele laureaten Herman de Coninckprijs
Lees ook:Starik Stadsdichter van Amsterdam
Lees ook:Peter Verhelst start als Gentse stadsdichter
Lees ook:Mode- en stijlgids van Jordan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.