Dagboek van een sportgek: volle sportzomer Mart Smeets

De overvolle Sportzomer van 2012 barst voor Mart Smeets los op 28 mei, als hij een groot interview met Erik Breukink schrijft en zijn ideeën voor tv-programma’s voor die zomer uitwerkt. Vanaf dat moment staan zijn dagen geheel in het teken van sport.

Hij zit in juli in Frankrijk bij de Tour en in augustus bij de Olympische Spelen in Londen, ziet veel wedstrijden, spreekt veel sporters, presenteert zijn Avondetappe en zijn olympische late night-talkshow, leest sportboeken en bekijkt honkbaluitslagen. Dat gaat zo door tot 14 augustus, wanneer hij weer thuiskomt uit London.

‘Dagboek van een sportgek’ gaat over die 79 heilige dagen. Smeets praat over kijkcijfers en talkshows, over hoogte- en dieptepunten, over winnaars en verliezers, over critici en fans, over zijn eigen NOS, en hij neemt afscheid – maar niet voorgoed.

Over de auteur
Mart Smeets (1947) ging in 2012 met pensioen bij Studio Sport, waar hij sinds 1974 werkte. In 2012 was hij desondanks voor de veertigste keer in Frankrijk om voor de NOS de Tour de France te volgen, en ook in 2012 presenteerde hij De Avondetappe. Aansluitend vloog hij naar London om van daaruit zijn late night-show over de Olympische Spelen te presenteren.

Lees ook:Mart Smeets start vandaag aan zijn veertigste Tour de France
Lees ook:Voelt Mart Smeets zich gepakt door Lance Armstrong
Lees ook:Opwindend sportjaar: foute wissel Sven Kramer en goud
Lees ook:Tour de France: Mart Smeets schrijft over die van 1989
Lees ook:Oud-wielrenner Steven Rooks geeft dopinggebruik tijdens Tour de France toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.