De biografie van Rocco Granata

Rocco Granata (Figline Vegliaturo, 1938) belandt in 1948 als Italiaanse immigrantenzoon in het Belgisch Limburgse mijnwerkersdorp Waterschei. Van daar uit zal hij met zijn accordeon en karakteristieke stem de wereld veroveren.

Rocco Granata vertelt het verhaal van zijn leven. Het is een verhaal dat tot de verbeelding spreekt, over een jongen die van niets alles maakt. Met het nummer ‘Marina’ – een geïmproviseerd nummertje dat aanvankelijk op de B-kant van zijn eerste single stond – verovert hij de wereld. Nooit werd een Belgisch nummer in zoveel versies en talen uitgebracht. Het nummer zou meer dan 5 miljoen keer over de toonbank gaan. Zelfs John F. Kennedy en Fausto Coppi neuriëden het mee. Het is het begin van een indrukwekkende internationale muziekcarrière.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Maeve Binchy (72) overleden na kort ziekbed
Lees ook:Nieuwste Simone van der Vlugt 100.000 keer verkocht
Lees ook:Dan Brown breekt verkooprecords met The Lost Symbol
Lees ook:Jan Guillou net zo succesvol in Nederland als in Zweden?
Lees ook:Kinderen voor Kinderen nieuwe single Klaar voor de Start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.