Wim Kieft is blij dat hij weer echt leeft

Bijna twintig jaar lang droeg voetballer Wim Kieft een groot geheim met zich mee. Dat is nu voorbij. Aan Michel van Egmond, auteur van de mega-bestseller GIJP, vertelde hij zijn onwaarschijnlijke verhaal. Wat ons betreft echt de topper voor vaderdag (dat is morgen al, maar je vader zal het vast niet erg vinden als je vertelt dat dit zijn cadeau is).

KIEFT is het verslag van een bittere strijd tegen zijn verslaving. Tegen de demonen in zijn hoofd. Maar het is ook een hoopvol relaas over de voorzichtige wederopstanding van een veerkrachtig mens. Het is een boek vol zelfspot en trots. Triest en soms grappig tegelijk. Het gaat over Ajax, PSV, Oranje en uiteraard over die gedenkwaardige kopbal tegen Ierland in 1988. Maar het gaat ook over schuld en schaamte, over eenzaamheid en angst, over de druk, over het eeuwige onvermogen om te genieten van succes. En over de dagelijkse strijd die hij voert om clean te blijven.

Wim Kieft (1962) speelde 42 keer voor Oranje. Hij werd Europees kampioen in 1988, won de Europa Cup I, werd zes keer landskampioen, vier keer bekerwinnaar en ontving al op 19-jarige leeftijd de Gouden Schoen.

Michel van Egmond (1968) is journalist bij Voetbal International en schrijver van sportboeken. Voor Gijp, de biografische schets van het leven van René van der Gijp, won hij in 2013 de NS Publieksprijs. Er zijn van GIJP bijna 350.000 exemplaren verkocht.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:NS Publieksprijs 2013 voor Gijp van Michel van Egmond
Lees ook:Intiem portret van René van der Gijp
Lees ook:Nieuwe reeks Gouden boeken toegekend op Manuscripta 2013
Lees ook:Een avond met Paul Gascoigne en andere sportcolumns
Lees ook:Vijftig Tinten-reeks E.L. James wint Gouden en Platina boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.