Biografie Sven Kramer van Johan Boef

Sven Kramer staat op het punt geschiedenis te schrijven. De topschaatser is straks in Sotsji zwaar favoriet op de lange afstanden en dus is de vraag vooral hoeveel medailles hij dit keer zal pakken. Hoe is de jonge Kramer eigenlijk in het schaatsen verzeild geraakt? Onder andere daarover vertelt de biografie ‘Sven’ van EenVandaag-redacteur Johan Boef, die recent is verschenen.

De kernploeg stond letterlijk aan zijn wieg en al in zijn prilste jeugd liepen de schaatsgrootheden in en uit in huize Kramer. Ondanks de schaatsomgeving waarin hij opgroeide, leek het er als jeugdrijder helemaal niet op dat hij een grote zou worden, al riep hij het zelf wel van de daken. Met hangen en wurgen wist hij zich te handhaven in de verschillende selecties door de jaren heen, maar breekt dan op zijn zestiende door een enorme werklust toch door.

In EenVandaag een gesprek met schaatsers Frits Schalij en Arnold Stam, die Sven al vanaf de wieg kennen, zijn gewestelijk trainer Frits Wouda en schaatsmaatje Guido Berends, toentertijd ´het grootste talent in dertig jaar´.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Zwart gat voor Kramer en Kemkers?
Lees ook:Frits Bolkestein: Cassandra tegen wil en dank
Lees ook:Opwindend sportjaar: foute wissel Sven Kramer en goud
Lees ook:Aerosmiths Steven Tyler schrijft nog, maar Joey Kramers verhaal is al te lezen
Lees ook:Het grote Sinterklaas versjes- en verhalen luisterboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.