Govert Jan Bach over de Matthäus Passion

De Matthäus Passion behoort in Nederland tot de meest geliefde klassieke muziek. Het staat op nr. 1 van de top 300 van de Radio 4 Hart & Ziellijst en maakt onderdeel uit van een Paastraditie waarin zelfs kopstukken uit de popmuziek zich wagen aan aria’s uit dit oratorium. Het is een complex werk, ontstaan in een tijd die allang de onze niet meer is.

In Govert Jan Bach over de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach reikt Bachkenner en ver familielid Govert Jan Bach in twaalf hoofdstukken sleutels aan om dit meesterwerk beter te doorgronden. Op toegankelijke wijze gaat hij in op onder meer de ontstaansgeschiedenis, de gelaagdheid van het stuk, de diverse tekstbronnen en de Matthäus Passion als Nederlands cultuurmonument. Het boek bevat vier cd’s, voor meer begrip voor de achtergronden van de Matthäus Passion. Govert Jan Bach maakt veelvuldig gebruik van muziekvoorbeelden van verschillende uitvoeringen. Met een gesproken voorwoord van Joop van Zijl.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Boek Moszkowicz verschijnt 29 maart; inclusief zaak Wilders
Lees ook:Geert Buelens schreef beste non-fictie boek van 2008
Lees ook:Haal meer uit je hersenen met Mark Tigchelaar
Lees ook:Haas & bedelaar van Tuomas Kyro
Lees ook:Nagelaten verhalen Hella S. Haasse verschijnen op sterfdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.