Voor ouders die geen kinderliedjes kennen…

Voor ouders (opa’s en oma’s, ooms en tantes, de oppas en ga zo maar door) die helemaal geen kinderliedjes kennen, zijn er de handige boeken van Uitgeverij Rubinstein. Zo heb ik zelf al ‘punten’ gescoord bij mijn kleine nichtje met ‘De liedjesalmanak’.

Na De Liedjesalmanak Herfst & Winter en De Liedjes Almanak – Lente & Zomer verschijnt in september De liedjesatlas. In dit boek kom je kinderliedjes tegen van Afrika tot Azië. Koos Meinderts vertaalde de nummers, Thijs Borsten maakte er een arrangement voor en Peer de Graaf zong ze samen in met singer-songwriter Leine. Het boek is daarbij prachtig geillustreerd door Annette Fienieg.

Waar de liedjes zoal vandaan komen? De blauwe trein komt bijvoorbeeld uit Rusland, De krantenjongen uit China, Juf Lisa kreeg een baby uit Amerika, Lekker koken uit Suriname en Ik ben zo blij met mij uit Nieuw-Zeeland. Kortom een muzikale wereldreis met 24 nummers, die voor perfect vermaak zorgen van kinderen vanaf drie jaar.

De liedjesatlas

Lees ook:Dansen op het werk van Remco Campert
Lees ook:Giphart en Kroonenberg doen het met iedereen
Lees ook:Festival Mooie Woorden programmeert Mevrouw Tamara 4x
Lees ook:Leo Blokhuis ontvangt eerste Gouden Tulp
Lees ook:Vertaalrechten debuut drie maanden vóór Nederlandse publicatie al aan Duitsland verkocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.