Leo Blokhuis ontvangt eerste Gouden Tulp

‘The sound of the Westcoast’ van Leo Blokhuis is zojuist bekroond met de Gouden Tulp 2011, de prijs voor het beste informatieve boek van het jaar. Blokhuis ontving de prijs, een sculptuur van Jeroen Henneman en een cheque van 10.000 euro, uit handen van radiocollega Mart Smeets. Popartiest Iain Matthews speelde ‘These days’, een van de nummers uit het winnende boek. De Gouden Tulp werd dit jaar voor het eerst toegekend. In de race waren de negen laureaten van het Lintje van de Boekverkoper, die deze middag ook werden uitgereikt.

De vakjury, bestaande uit zeven boekverkopers, was unaniem lovend over het ‘soundbook’ ‘The sound of the Westcoast, 1965-1979′ van Leo Blokhuis. “Het is een bijzonder en origineel boek, waar de jury zeer hebberig van werd. Het verbindt tekst, beeld en muziek op harmonieuze wijze en dat alles in de vorm van een prachtig vormgegeven boek.” In ‘The sound of the Westcoast’ zet Blokhuis de naar zijn zeggen mooiste liedjes uit Los Angeles in de jaren 1965-1979 op een rij. Een van deze artiesten was als special act aanwezig bij de uitreiking: de Britse popmuzikant Iain Matthews speelde live ‘These Days’, een van de nummers in het ‘soundbook’.

De lintjes worden jaarlijks uitgereikt door de Koninklijke Boekverkopersbond en toegekend aan informatieve boeken die in het voorgaande jaar zijn verschenen. De boeken bestrijken een breed scala aan onderwerpen, van koken en natuur tot wetenschap en geschiedenis.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Leo Blokhuis portretteert beatstad Den Haag
Lees ook:Dijkdoorbraak Tjerk Lammers; Bijbel van de Nederrock
Lees ook:Gouden Tulp voor Het Nederlands Viskookboek
Lees ook:Gouden Tulp voor Zoet&Zout; beste informatieve boek 2012
Lees ook:Gouden Tulp en Lintje van de Boekverkoper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.