Vertaalrechten debuut drie maanden vóór Nederlandse publicatie al aan Duitsland verkocht

De Duitse vertaalrechten van een Nederlands debuut, ‘Het gelijk van Heisenberg’ van Frans Pollux, dat op 25 februari 2010 bij Uitgeverij Atlas verschijnt, zijn vandaag aan Aufbau Verlag in Berlijn verkocht. De Duitse vertaling zal in het begin van 2011 verschijnen.

‘Het gelijk van Heisenberg’ is de opening van de nieuwe voorjaarsaanbieding van Atlas voor Voorjaar 2010. Op de Frankfurter Buchmesse in oktober bleek er al veel belangstelling te bestaan voor deze verontrustende toekomstroman.

Over het boek: Syris is een plichtsgetrouwe ambtenaar in dienst van het departement Fiscaliteit en Vrijhandel, afdeling Onderzoek. Zijn sterkste wapen is zijn onverschilligheid. Maar hoe onverschillig kun je blijven voor een ramp van Bijbelse omvang? Op een verjaardagsfeest overspoelt een vloedgolf Syris’ stad. Het lukt hem met twee collega’s in een rubberboot aan een onmiddellijke dood te ontsnappen. Ze gaan op onderzoek uit, maar in plaats van hulp krijgt Syris antwoorden op vragen die hij niet eerder durfde te stellen. Wie heeft zijn vrouw een paar maanden daarvoor vermoord? Waarom wordt zijn huis al tijden in de gaten gehouden, en door wie? En vooral: waar komt het alsmaar stijgende water vandaan?

Frans Pollux (1977, Venlo) is historicus, schrijver van toneelstukken, musicals en filmscripts; journalist en singer-songwriter. Hij werkt voor L1 Radio & TV en schrijft columns voor Dagblad de Limburger. Hij was drie jaar stadsdichter van Venlo. In 2008 schreef hij ‘Het gelijk van Heisenberg’ tijdens een maandenlang verblijf in New York.

Lees ook:Geert Mak krijgt Otto von der Gablentzprijs
Lees ook:Toen ik je zag – Mijn leven met Antonie Kamerling
Lees ook:Hoe een pleegkind mijn leven veranderde
Lees ook:Populariteit van digitale boeken stijgt
Lees ook:Dr. Frank versus Dr. Frans

Eén reactie op “Vertaalrechten debuut drie maanden vóór Nederlandse publicatie al aan Duitsland verkocht

  1. Katharina Hemlich

    heeeeel mooi boek.je moet houden van diepgang en humor maar dat wil iedereen.ik vond het verslavend jammer dat ik het uit heb.mail mij als u nog tips hebt van boeken die hierop lijken [email protected]

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.