Terminale kinderen zuigen bijzondere verhalen uit hun duim

Terminale kinderen zuigen bijzondere verhalen uit hun duim in het boek ‘Uit je duim!’ van Mark Haayema. Dit boek uit de Gouden Boekjes-reeks van Uitgeverij Rubinstein is erg bijzonder. Het is een initiatief van stichting Het Gouden Moment.

Deze stichting wil kinderen, waarvan het lichaam niet functioneert zoals bedoeld, een gouden moment laten beleven. Voor de verhalen in het boek ‘Uit je duim!’ gaat schrijver Mark Haayema in gesprek met acht kinderen die in hun terminale levensfase zitten.

Hun lichaam mag dan erg moe zijn; hun fantasie draait nog op volle toeren. In het gesprek met de schrijver praten ze over hun lievelingsknuffel, huisdier, grootste held of mooiste fantasie. De verhalen die hieruit ontstaan zijn alles behalve zielig of melodramtisch zijn, maar juist fantasierijk, vrolijk en spannend. De illustraties zijn verzorgt door Job van Gelder, Yvonne Jagtenberg, Loes Riphagen, Mark Janssen, Cliff van Thillo, Harmen van Straaten en Gemma de Waard.

Bij het boek zit ook een cd. De verhalen zijn ingesproken door BN’ers als Hans Klok, Paul de Leeuw en de Grote Boze Wolf uit de Efteling. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel.

9789047620419

Lees ook:Kip wil graag zijn…
Lees ook:Nieuwe website voor de Gouden Boekjes
Lees ook:Gouden Eeuw Award voor Harry Mulisch
Lees ook:Mirjam Oldenhave schrijft Kinderboekenweekgeschenk
Lees ook:Gouden Penseel voor Marije en Ronald Tolman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.