Boekenblog luistert: ‘De man van je leven’

Kun je het je voorstellen? Je bent ongeneeslijk ziek, maar je geliefde zal nog een lange tijd leven nadat jij gestorven bent. Wat zou je doen? Zou je een andere partner zoeken voor hem? Hem proberen te koppelen, terwijl je zelf nog leeft? En hoe zou dat dan gaan?

Dit is wat Arthur Japin in zijn boek ‘De man van je leven’ probeert te vertolken. Een middelbare vrouw, Tilly, is ongeneeslijk ziek. Ze wil een nieuwe partner voor haar man vinden, voordat zij zelf doodgaat. Ze vindt de perfecte partner. Misschien iets té perfect. Want, wat Tilly niet weet, is dat haar man al eerder een relatie met deze perfecte partner is aangegaan. Onbewust brengt Tilly de twee oude geliefden bij elkaar.

Hoe dit afloopt? De uitkomst is verrassend. Het is een ontroerend en emotioneel boek, wat je meeneemt en laat meeleven. Ik heb het boek als luisterboek geluisterd. Arthur Japin, de auteur, leest zelf voor. Hij heeft een zeer prettige stem om naar te luisteren.

Ik had nog nooit eerder naar een luisterboek geluisterd en ik moest wel even wennen. Ik ben gewend zelf het tempo te bepalen wanneer ik lees. Als je wordt voorgelezen, is dit een ander tempo. Ik vond het heel rustgevend om naar te luisteren. Het is ideaal om voor het slapen even een half uurtje aan te zetten, je dommelt zo in. Toch blijft het verhaal spannend en boeiend om naar te luisteren. Zeker een aanrader, dus!

Tekst: Paula Boon

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Luisterboek Award voor Arthur Japin Maar buiten is het feest
Lees ook:Nico Dijkshoorn spreekt luisterboek zelf in
Lees ook:Arthur Japin wordt in najaar gastschrijver RuG
Lees ook:Shortlist Storytel Luisterboek Award bekend – stemmen!
Lees ook:Longlist esta luisterboek award 2011

Eén reactie op “Boekenblog luistert: ‘De man van je leven’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.