Vakantieverhalen in zes woorden op bagage karretjes

NightWriters en Interbest organiseren weer een schrijfwedstrijd: ‘Six Word Story’, een officiële wedstrijd in het schrijven van extreem korte verhalen. Iedereen kan een verhaal van exact zes woorden insturen. Voor deze zomereditie van de wedstrijd is er een samenwerking aangegaan met reisorganisatie Sunweb.

Sunweb laat op een ludieke manier reizigers op Schiphol kennismaken met de Six Word Stories. De tien beste Six Word Stories komen op honderden Sunweb bagagekarretjes op Schiphol. De nummer één gaat zijn Six Word Story, een meeslepend vakantieverhaal, uitleven tijdens een zonvakantie die Sunweb de winnaar aanbiedt.

Het beste verhaal van zes woorden verdient ook langs de snelweg een miljoenenpubliek: het wordt gepubliceerd op een megabillboard van Interbest. De vakantiepret begint dus al op weg naar en op Schiphol.

Een vakjury, met daarin onder andere Nightwriters-opperhoofd Kluun en andere schrijvers, kiezen het beste verhaal van zes woorden. Tot de winnaar bekend is worden Six Word Stories van bekende schrijvers als Peter Buwalda, Ronald Giphart, Olga Kortz en Kluun op de reclamemasten gepubliceerd.

Een Six Word Story is een compleet verhaal, verteld in zes woorden. Succesauteur Kluun beschrijft het fenomeen als “een soort Sudoku voor schrijvers. ’Schrijven is schrappen’ in zijn meest extreme vorm. Het gaat verder dan een oneliner of een dichtregel.

Wijze van deelname: Like de Nightwriters Facebookpagina en laat je Six Word Story achter bij de speciale tab  www.facebook.com/nightwriters Of stuur een sms bericht wat start met de tekst SIX gevolgd door je zes woorden naar 3111. Voor iedere deelname ontvangt de gebruiker 1 bericht retour met 1,50 kosten, dit is een eenmalig bericht.

De wedstrijd eindigt op zondag 19 mei 2013 om 00:00 uur.

Lees ook:Chatten met Kluun
Lees ook:Libelle schrijfwedstrijd: Schrijf jij een nieuwe bestseller?
Lees ook:Nightwriters Serious Request-actie
Lees ook:Schrijfwedstrijd VPRO Dorst; verhaal in tachtig woorden
Lees ook:Kluun gaat los op Eastpak voor Serious Request

2 reacties op “Vakantieverhalen in zes woorden op bagage karretjes

  1. Jessica J.J. Lutz

    Beste redactie,
    ik zou graag voor u het boek van Joost Lagendijk en Nevin Sungur ‘De Turken komen eraan’ bespreken. Lagendijk is lange tijd Europarlementarier geweest met het dossier Turkije en woont sinds een paar jaar met zijn turkse vrouw in Istanbul, alwaar ik ook sinds lange tijd vertoef. Ik heb twee decennia voor diverse Nederlandse media verslag gedaan uit Turkije en omliggende landen (de laatste 7 jaar voor het NOS journaal) maar ben sinds een paar jaar gestopt met de journalistiek en schrijf nu fictie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.