Zo schrijf je een kinderboek

Droom jij ook van een carrière als kinderboekenschrijver? Dan is dit boek van bekroond auteur en schrijfcoach Mireille Geus iets voor joui. In ‘Zo schrijf je een kinderboek’ loodst Geus je in twintig stappen door het schrijfproces.

Hoe bereid je je voor, hoe zet je een plot neer, hoe schets je geloofwaardige personages en hoe kom je naar de laatste scene? Natuurlijk staan in dit boek ook veel schrijfoefeningen en voorbeelden uit de jeugdliteratuur. Op de laatste bladzijde geeft Mireille de pen door aan jou, zodat je kan beginnen aan een eigen kinderboek.

Mireille Geus is schrijfster van kinderboeken en schrijfcoach. Daarnaast schreef ze toneelstukken voor kinderen en teksten voor Sesamstraat. Ze kreeg tweemaal de jeugdliteratuurprijs Vlag en Wimpel toegekend, haar boek Big werd bekroond met de Gouden Griffel en genomineerd voor de Deutsche Jugend Buchpreis. Voor het tijdschrift Schrijven Magazine verzorgt ze de rubriek ‘Tekstuur Kidlit’, waarin ze verhalen ingezonden door lezers van commentaar voorziet.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Guus Kuijer wint Astrid Lindgren Memorial Award 2012
Lees ook:Rindert Kromhout en Mal Peet winnen Gouden Lijst
Lees ook:Gouden Griffel voor Spinder van Simon van der Geest
Lees ook:Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt voor mooiste kinderboeken 2012
Lees ook:Gouden Griffel goed verstopt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.