Genomineerde schrijvers bekend voor op nieuwe Boekenbon

Genomineerde schrijvers bekend voor op nieuwe Boekenbon. Het zijn bij de mannen Geert Mak, Herman Koch, Ronald Giphart en Tommy Wieringa. Bij de vrouwen zijn het Annejet van der Zijl, Esther Gerritsen, Esther Verhoef en Simone van der Vlugt. Je kunt op je favorieten stemmen.

Dit jaar bestaat de Boekenbon 80 jaar. De Nederlandse Boekenbon brengt ter gelegenheid hiervan een nieuwe Boekenbon op de markt met daarop twee portretten van zowel een vrouwelijke als een mannelijke literaire auteur. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Nederlandse Boekenbon dat zowel het publiek als de boekondernemers mogen meestemmen voor de auteurs op de Boekenbon.

De afgelopen weken mochten alle 1100 leden van de Koninklijke Boekverkopersbond hun favoriete schrijver én schrijfster nomineren. De vier schrijvers en schrijfsters met de meeste stemmen staan nu op de shortlist waaruit het publiek de definitieve keuze mag maken. Iedereen die stemt maakt kans op een meet and greet met de uiteindelijke winnaars en een gesigneerd exemplaar van een boek naar keuze van de betreffende auteurs.

Stemmen voor de literaire Boekenbon kan van 28 april tot en met 23 mei via www.boekenbon.nl/nieuweboekenbon.

Lees ook:Herman den Blijker op Kook Boekenbon
Lees ook:Belg Hugo Claus siert Nederlandse Boekenbon
Lees ook:Nominaties NS Publieksprijs 2009 bekend
Lees ook:Boekenbonnen voor genres Spanning, Literatuur, Kinderen en Reizen
Lees ook:Literaire Lente 2010 pakt uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.