Verrassende en inspirerende recepten uit Oekraïne

Oekraïne is niet altijd even positief in het nieuws. Het land heeft het moeilijk. Wij zien hier de beelden van de strijd met de Russen en denken terug aan wat er met de MH17 is gebeurd. Maar in het land wonen zoveel inwoners die hier helemaal niets mee te maken hebben. Ik heb er interessante gesprekken over gevoerd met mijn buurvrouw, die het land heeft verlaten om hier een toekomst te beginnen met haar grote liefde. Die verhalen maken je ook nieuwsgierig naar het land. Toch zal ik er niet zo snel naar toe gaan. Gelukkig kan ik nu wel thuis genieten van heerlijke Oekraïense gerechten, dankzij Olia Hercules.

Olia Hercules is volgens The Observer één van de Rising Food Stars van 2015. Ze is geboren in het zuiden van Oekraïne, maar woonde vijf jaar op Cyprus en verhuisde toen naar Londen. Na verschillende baantjes veranderde haar belangstelling voor eten in een professionele liefhebberij. Ze werkte onder andere voor de Londense Union Market en als Ottolenghi’s chef de partie. Maar de Oekraïense keuken is ze nooit vergeten, getuige haar boek Mamoesjka.

In dit kookboek kom je ruim honderd Oekraïense recepten tegen. Wat je kunt verwachten? Een combinatie van het goede uit mediterrane landen, gecombineerd met eenvoud en eerlijkheid van het echte landelijke leven. De mamoesjka’s (moeders) uit Olia’s familie laten in dit boek zien dat de Oekraïense keuken een vindingrijke keuken is, waarin zelfs in barre tijden de lekkerste gerechten op tafel komen. In dit boek ook talloze recepten voor het zo populaire fermenteren en inleggen.

Kortom: een boek vol verrassende en inspirerende recepten uit Oekraïne.

Mamoesjka

Lees ook:785 authentieke recepten uit Indonesië
Lees ook:Aan de keukentafel van Sandra Ysbrandy
Lees ook:Ushi says Sushi – Japans koken met Wendy van Dijk
Lees ook:Kookboek van Margriet (en Sonja)
Lees ook:De winterse keuken van Robert Kranenborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.