785 authentieke recepten uit Indonesië

Lonny Gerungan, de immens populaire Indonesische tv-kok heeft inmiddels veel exotische kookboeken op zijn naam staan. Maar geen enkele is zo volledig en verrassend als ‘De complete Indonesische keuken’. Met 785 authentieke recepten is deze vierde druk inmiddels een standaardnaslagwerk, die niet in je keuken mag ontbreken.

Koken is Lonny met de paplepel ingegoten. Zijn vader was chef-kok van het westerse Bali-hotel en ook zijn moeder had een eigen restaurant. Lonny put in De complete Indonesische keuken dan ook graag en veel uit de mooiste gerechten van de familie Gerungan. Maar hij gaat ook op reis, want onze gepassioneerde kookkunstenaar doet niets liever dan nieuwe en bijzondere recepten ontdekken op de vele eilanden. Via Lonny leer je de Gordel van Smaragd écht kennen.

Lonny’s liefde voor zijn Indonesië proef je in de vele recepten die hij voor je heeft opgetekend. Maar praktisch is hij ook. Dat de recepten in ‘De complete Indonesische keuken’ zowel per eiland als per hoofdingrediënt zijn ingedeeld, maakt het zoeken lekker makkelijk. Bovendien kent het boek veel achtergrondinformatie over de geschiedenis en bijzonderheden van de Indonesische keuken. En wat dacht je van een apart hoofdstuk over rijst: de basis van de Indonesische keuken? Gelukkig ontbreekt ook een uitgebreide verklarende woordenlijst van exotische ingrediënten niet.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Kookboek van Margriet (en Sonja)
Lees ook:Snelle gerechten voor elke dag van Andy Harris
Lees ook:I ♥ groente: voor alle groenteliefhebbers
Lees ook:De beste kookboeken van het jaar
Lees ook:Van speculaas tot spekkoek, van baklava tot brood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.