Ushi says Sushi – Japans koken met Wendy van Dijk

Na vele hilarische tv-programma’s komt Ushi nu met een Japans kookboek vol heerlijke gerechten en uitgebreide illustraties. Het boek zit boordevol met Japanse gerechten voor sushi, salades, soep, noodles en borrelhapjes. Hoewel de Japanse keuken beroemd is om een uitgebalanceerd geheel van traditionele bereidingswijze, kunstzinnige presentaties en fantastische ingrediënten, bevat het ook vele culturele complexiteiten en gewoontes die naast de recepten ook aan bod zullen komen.

Zo zul je met behulp van een stokjesetiquette welgemanierd de Japanse gerechten kunnen eten, wordt het mysterie rond de grootse liefde voor karaoke ontrafeld, kom je te weten waarom je noodles móet slurpen en ontdek je hoe plakjes rauwe vis je dood kunnen worden. Ook leren we de vlijmscherpe metalen ‘ziel’ van de Japanse chef-kok kennen, nemen we een kijkje in de keukenkastjes van de Japanse gastvrouw en vragen we ons tot slot af in hoeverre de Japanse theeceremonie wel echt met thee te maken heeft.

Wendy van Dijk is al jaren succesvol met haar rol als de Japanse journaliste Ushi Hirosaki. Na de succesvolle tv-programma’s Ushi & Van Dijk en Ushi & Dushi is Wendy van Dijk nu op tv te zien met Ushi & Loesie. Het afgelopen jaar keken er gemiddeld 2 miljoen mensen per aflevering naar Ushi.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Wendy van Wanten vertelt alles over haar carrière
Lees ook:Proef de nieuwe smaken van wereldchef Stevie Parle
Lees ook:De winterse keuken van Robert Kranenborg
Lees ook:Aan de keukentafel van Sandra Ysbrandy
Lees ook:785 authentieke recepten uit Indonesië

0 reacties op “Ushi says Sushi – Japans koken met Wendy van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.