Categorie: "Koken"

Bewaar je kookverhaal met Belmondo.nl

Lekker eten en goede recepten zijn er om gedeeld te worden. Wil je de beste familierecepten verzamelen voor je (klein)kind dat op kamers gaat? Lijkt het je leuk om alle succesrecepten van je vrienden of je kookclub te bundelen? Of wil je gewoon al je eigen favoriete recepten in je persoonlijke kookboek bewaren? Met de kookboeken van Belmondo.nl maak je alleen of samen met familie of vrienden je eigen kookboek.

Louis Couperus wordt geëerd met bijzonder kookboek

Het is vandaag honderdvijftig jaar geleden dat Louis Couperus werd geboren. De grote schrijver van onder veel meer ‘Eline Vere’, ‘Van oude menschen, de dingen die voorbijgaan’ en ‘De stille kracht’ wordt door uitgeverij Bas Lubberhuizen geëerd met een bijzondere uitgave. José Buschman heeft het boek ‘Couperus culinair’ geschreven. Het bevat een voorwoord van Johannes van Dam.

Het grote wildplukboek met recepten Jonnie Boer

Het is hip en trendy, je eigen eten sprokkelen in de natuur. Edwin Florès beschrijft in ‘Het grote wildplukboek’ de geheimen van het wildplukken. Hij neemt de lezer mee van het groene bos naar de zilte kust en legt uit dat er nog veel meer geplukt kan worden dan alleen bramen, vlier- of bosbessen. Extra leuk aan dit boek: er zitten recepten van sterrne-kok Jonnie Boer bij!

Kookboek brengt Beverwijkse Bazaar in beeld

Het kookboek ‘Koken van De Bazaar’ is een portret van de grootste markt van Europa. Sabina Posthumus, culinair journalist en kok, investeerde haar spaargeld in het uitgeven in eigen beheer van dit sprankelende kookboek, simpelweg omdat ze stapelgek is op de Oosterse markt.

Urban farming makkelijk en leuk met Snor-boek Zelfgeboerd

Urban farming is hot. In grote steden poppen de lokale initiatieven bij bosjes op. Steeds meer mensen moestuinieren ook thuis, wat helemaal niet moeilijk hoeft te zijn als je de revolutionaire moestuinkistjesmethode volgt die beschreven staat in het boek ‘Zelfgeboerd’ dat vandaag uitkomt. In dit boek over urban farming leer je – naast groenten te verbouwen – hoe kippen en bijen te houden in de stad en hoe te koken met de opbrengst van je dak of balkon.

Haal jij je finishlijn met het Hardloperskookboek?

Ontdek vandaag ‘Het hardloperskookboek’; dit is een boek voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren. Die af en toe best een wijntje of een biertje willen drinken, maar die ook een fles bietensap soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan lopen. Het biedt nieuwe wetenschappelijke inzichten in wat nu echt je prestaties bevordert.

Proef de nieuwe smaken van wereldchef Stevie Parle

Het eerste boek van Stevie Parle, winnaar van The Observer Young Chef of the Year Award, is recent verschenen. In ‘Stevie Parle’s Real Kitchen – De spannende nieuwe smaken van een wereldchef’ ontdek je de internationale gerechten van dé UK-chef van het moment. Spannend en fris als Ottolenghi, simpel en smaakvol als The River Café: dit is comfort food nieuwe stijl.

No-nonsense en basic: Men’s Health Keukenhandboek

Mannen koken anders dan vrouwen. Zonder tierelantijnen. Geen getuttebol op het bord, maar no-nonsense en basic. Mannen houden van simpel, eerlijk en puur. Het Keukenhandboek voor de Man is niet het zoveelste kookboek, maar het eerste naslagwerk dat antwoord geeft op alle praktische vragen voor achter de fornuis.

Tessa Kiros brengt in kookboek ode aan Italië

‘La Dolce Vita’ is een ode aan het Italië dat Tessa Kiros zo graag haar thuis noemt. Ze selecteerde heerlijke, authentieke recepten van Italiaanse mama’s. Van Siciliaanse pasta al forno en citroentaart tot heerlijke snacks en ander lekkers voor in de provisiekast, zoals limoncello, truffelboter en vanillezout. En ze verklapt ook allerlei ideeën en handigheidjes die al genereaties lang van Italiaanse moeder op dochter worden overgedragen: om zowel het eten, de tafel als de rest van het huis nét iets origineler te presenteren.

Koken voor vier personen voor negen euro

John Smeets was van beroep chef-kok, maar heeft de laatste tien jaar meer in de gevangenis doorgebracht dan in een professionele keuken. Omdat de kwaliteit van het gevangeniseten te wensen over laat heeft hij een kookboek geschreven voor gedetineerden. Voor negen euro kookt hij een smakelijke hoofdmaaltijd voor vier personen. Daardoor is het kookboek ook geschikt voor iedereen met een smalle beurs.