I ♥ groente: voor alle groenteliefhebbers

Voor alle groenteliefhebbers onder ons is I ♥ groente hét boek om te lezen en natuurlijk ook om te gebruiken als kookboek. In dit boek heeft Janneke Vreugdenhil verschillende recepten uitgeschreven. Uiteraard recepten met alleen maar groenten.

Alles in het kookboek is op groentesoort ingedeeld. Als je een keer zin hebt in prei, dan kun je naar de ‘afdeling’ prei voor allemaal recepten gemaakt met deze groente. Janneke Vreugdenhil maakt van alles met de verschillende groenten. Zo maakt zij er voorgerechten, hoofdgerechten en zelfs nagerechten van. Een voorbeeld van een nagerecht, gemaakt van groente, is: rabarber-gembersorbet. De naam zegt het al: het ijs is gemaakt van rabarber en gember. Dit laat maar weer zien dat de schrijfster van dit boek echt alles kan maken van groenten.

De groenteliefhebber gebruikt in haar boek erg veel foto’s van de recepten in het boek, maar ook van zichzelf. Zo staat ze bijvoorbeeld bij een groentekraam terwijl er een foto van haar wordt gemaakt. Hiernaast is ze veel gefotografeerd wanneer ze zelf aan het koken is, of aan het genieten is van haar zelfgemaakte gerecht. De schrijfster heeft op een hele leuke manier geschreven, dit maakt het aantrekkelijk om het boek te lezen. Zo schrijft zij bijvoorbeeld over pasta rapido: “Even alles door elkaar husselen, en hoppetee, aan tafel”.

Janneke Vreugdenhil schrijft al jaren over eten, haar favoriete onderwerp. Naast I ♥ groente schreef zij eerder al de boeken Hoge hakken in de Keuken, Eten enzo en Comfort Food. Ook schrijft zij voor het NRC kookblog en voor haar eigen blog: etenenzo.nl.

Tekst: Shanti Titus

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Happinez bundelt verrukkelijke vegetarische recepten
Lees ook:Kookboek van Margriet (en Sonja)
Lees ook:Pascale Naessens ‘Puur genieten 2′ is veel meer dan een kookboek
Lees ook:Zinnenprikkelend koken, ook als je moeite met ruiken hebt
Lees ook:Supermodel Kate Moss komt met kookboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.