Categorie: "Koken"

We love beef… voor de echte vleesliefhebbers

welovebeef_kookboekIn ‘We love beef’ laten chefs Alain Caron en Richard van Oostenbrugge zien hoe veelzijdig én veelomvattend een rund is. In hun recepten gebruiken ze alles, van tong tot staart, van borst tot haas. Als je rundvlees koopt van topkwaliteit, geniet je van meer dan alleen biefstuk en burgers.

Kookboek met superfood quinoa in de hoofdrol

quinoa_kookboekQuinoa is als ‘superfood’ in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In 75 recepten tonen chef-kok Eric van Veluwen en meesterpatissier Robèrt van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa. Van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschotel en dessert.

Mathijs Vrieze maakt Feelgood Food kookboek voor goede doel

mathijsvrieze_yolanthe_kookboek

Foto: Sushilla Kouwen

Stichting Free a Girl, van voorvechters Yolanthe Sneijder Cabau en Arjan Erkel, komt deze week met het kookboek Feelgood Food . De opbrengst van het kookboek met maar liefst 30 recepten van tv-kok Mathijs Vrieze komt ten goede aan de strijd tegen gedwongen prostitutie van vooral jonge meisjes.

120 succesrecepten zonder vlees

jangeenvleesSteeds meer mensen zijn parttime vegetariër. In 2011 waren het 3,8 miljoen Nederlanders, in 2012 waren dat er al 5,8 miljoen*. Ze kiezen er bewust voor om nog maar een paar keer per week vlees te eten, vervangen vlees of vis voor de vegetarische variant, of koken liever met (duurzaam gevangen) vis. Het is beter voor milieu en gezondheid, en je kunt ook eindeloos variëren met pasta, groente, rijst en aardappelen.

Pascale Naessens ‘Puur genieten 2′ is veel meer dan een kookboek

pascallenaessens_puurgenieten2Het nieuwe boek ‘Puur genieten 2’ van Pascale Naessens is uit. Het is het vervolg op het boek ‘Puur genieten 1’. Naast haar boeken schrijft Pascale ook voor verschillende lifestyle bladen over voeding en gezondheid en geeft ze lezingen en kookdemonstraties. In haar nieuwe boek gaat ze dieper in op enkele van haar favoriete ingrediënten, verduidelijkt ze haar kookfilosofie en daarnaast straalt het boek meer uit dan alleen maar een kookboek.

Superfoods kookboek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon

superfoodskookboekSuperfoods zijn al eeuwenoud. Van granen, bessen en zaden zijn de geweldige eigenschappen in de laatste jaren opnieuw ‘ontdekt’. Wist je dat baobab vier tot zes keer zoveel kalium bevat als banaan? En camu camu meer dan vijftig keer zoveel vitamine C als sinaasappel? Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon maken met hun nieuwe boek iedereen wegwijs in de rijke wereld van de superfoods. Welke superfoods zijn er, wat zijn de gezonde kenmerken en hoe gebruik je ze in de keuken? Met vele heerlijke recepten op basis van de beste superfoods.

Groot BBQ Boek van Men’s Health

grootbbqboek_menshealthDe zomer mag dan misschien al bijna voorbij zijn; er komt vást nog wel een mooie barbecue dag aan. Speciaal voor alle beginnende barbecue’ers heeft Men’s Health het Groot BBQ Boek uitgegeven. Blogger Irene Groenink heeft het boek al in huis en vertelt je er meer over.

De wondere wereld van Het culinaire ABC

Spoedcursus-gastromisch-bluffen_focusHet culinaire ABC is een boekje op zakformaat waar woorden uit de gastronomie worden uitgelegd op een speelse manier. Een wegwijzer in de wondere wereld van de culinaire woorden. Geschreven door Ronald Hoeben, restaurantrecensent, fotograaf en filmer en Harold Hamersma, wijnjournalist en tevens bedenker van FoodTube.nl

Aan de keukentafel van Sandra Ysbrandy

aandekeukentafel_sandraysbrandyIn de keuken van Sandra Ysbrandy staat een grote Aga, een warme kookkachel, en een lange houten keukentafel waaraan familie en vrienden met grote regelmaat aanschuiven. Plezier in koken, genieten van lekker eten en tijd voor elkaar staat centraal in Huize Ysbrandy.

Alles moet op: de kunst van eten kopen en koken

allesmoetopDit prachtige, toegankelijke kookboek laat overtuigend zien dat er een andere natuurlijkere manier bestaat van omgaan met voedsel. ‘Alles moet op’ leert je moeiteloos creatiever, eerlijker en gezonder koken, met veel meer plezier bovendien. Dankzij de handige tips, de boodschappenlijstjes en de verrassende ideeën om met heel normale ingrediënten de meest gevarieerde gerechten te maken, waarbij alles gegarandeerd op gaat.