Stap-voor-stap leren koken met Saskia Lelieveld

Als je vrouw altijd voor je heeft gekookt, maar het niet meer gaat. Wat als je vrouw ziek wordt of misschien overlijdt en je als man alleen achterblijft. Kun je dan koken? Saskia Lelieveld speelt hier op in met haar Kookboek voor senioren. Stap-voor-stap leer je de lekkerste gerechten koken.

Ik vind het erg jammer dat dit boek de titel Kookboek voor senioren heeft gekregen. Marketingtechnisch begrijp ik het wel, maar je loopt daarmee ook mensen mis die dit boek ook goed kunnen gebruiken. Iedereen die namelijk opeens de keuken in moet – om wat voor reden dan ook – heeft hier iets aan. In het boek staan dertig recepten die je ook nog eens gemakkelijk kunt aanpassen als er familie of vrienden komen eten. Soepen, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten – alles kom je tegen. En basisingrediënten worden ook nog eens extra besproken; wat dien je echt altijd in je keukenkastjes te hebben staan?

Elke stap in het boek wordt geïllustreerd met een foto die zichtbaar maakt wat er precies dient te gebeuren. Diverse onderwerpen komen uitgebreid aan bod in dit kookboek. Denk aan: wat heb je nodig in de keuken, hoeveel is een snufje zout, wat kun je invriezen en hoelang blijft het dan goed? Ook kooktechnieken als het scheiden van een ei, aardappelpuree maken en groenten snijden, kom je in dit handige naslagwerk tegen.

Die stap-voor-stap foto’s zijn ook goed voor het zelfvertrouwen. Hier zie je gewoon de ingrediënten. In andere kookboeken zie je dan altijd fancy plaatjes van de maaltijd. Maar als je dan zelf aan de slag gaat, krijg je het nooit zo netjes op je bord gedrapeerd. Dit is dus het perfecte boek voor de beginnende kok.

Kookboek voor senioren

Lees ook:De Zilveren Lepel voor kinderen
Lees ook:Digitale videobewerking voor senioren
Lees ook:Senioren leren werken met Apple OS X
Lees ook:Kookboek brengt Beverwijkse Bazaar in beeld
Lees ook:Senioren gaan aan de slag met Windows 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.