Categorie: "Koken"

Graphic kooknovel – Pierre Wind ontdekt het

Supersnel gebekt en spectaculair in de keuken. Dat is Pierre Wind. De keukenkoning met Hageneze tongval is bovendien een vernieuwer pur sang. Want waar verrast onze superheld je deze keer mee? Met ‘Kokologico’: de allereerste graphic kooknovel ter wereld. Een super origineel en helder fotostripboek boordevol kokologische kookavonturen. Dat wordt smullâh…

Passievol koken met paprika

Paprika; zo’n vijftig jaar geleden hadden we in Nederland nog nooit van deze vruchtgroente gehoord. Maar inmiddels is het een zeer geliefd culinair product. Die populariteit heeft ongetwijfeld te maken met alle gezonde eigenschappen die deze vruchtgroente onder zijn schil verbergt. Altijd gedacht dat van alle groenten en fruit een sinaasappel de meeste vitamine C bevat? Sorry, dat is niet juist. Het is de paprika! De blokpaprika is een blokje boordevol gezondheid.

Met Herman den Blijker kom je de winter wel door

Heb je geen idee hoe je een goed hutspot moet maken? Of ken je iemand die wel wat aanwijzingen kan gebruiken. Herman den Blijker heeft een boek gemaakt dat precies bij dit winterse weer pas. ‘Peen & Ui’ geeft antwoord op al je prangende hutspotvragen.

Ushi says Sushi – Japans koken met Wendy van Dijk

Na vele hilarische tv-programma’s komt Ushi nu met een Japans kookboek vol heerlijke gerechten en uitgebreide illustraties. Het boek zit boordevol met Japanse gerechten voor sushi, salades, soep, noodles en borrelhapjes. Hoewel de Japanse keuken beroemd is om een uitgebalanceerd geheel van traditionele bereidingswijze, kunstzinnige presentaties en fantastische ingrediënten, bevat het ook vele culturele complexiteiten en gewoontes die naast de recepten ook aan bod zullen komen.

Eerste hulp bij gezond en duurzaam eten

Deze maand maakte het Voedingscentrum bekend dat veel Nederlanders hulp willen bij gezond en duurzaam eten. Ze worden op hun wenken bediend met ‘Het Fit met Voeding Kookboek’, dat nu is verschenen. Lekker en gezond koken met de producten van het seizoen staat hierin centraal. Het boek geeft daarnaast uitgebreide informatie over de gezondheidswaarde van ingrediënten.

4 december = nationale anti-pakjesavond!

Nederland eet dagelijks vier miljoen gemaksmaaltijden, bijna anderhalf miljard op jaarbasis. Maar niet op 4 december. Dan vieren we voortaan de nationale anti-pakjesavond, volgens uitgeverij Nieuw Amsterdam. Het boek ‘Koken met Karin zónder pakjes & zakjes’ helpt hierbij. Tevens is het natuurlijk een leuk cadeau voor Sinterklaas.

Voel je superfit met superfood

Sommige voeding bevat zoveel vitamines en voedingsstoffen, dat het een eigen naam verdient: superfood. Superfood kan niet alleen je gezondheid verbeteren en ziekten voorkomen, ze helpen ook bij het afvallen en verbeteren van je weerstand. ‘Superfood voor Dummies’ vertelt je alles wat je over superfood moet weten: waarom je het nodig hebt, wat de wetenschap erachter is en hoe je ervan kunt profiteren.

Verleiden met stiletto’s en spatels

Of je nu een diva, dondersteen of carrièretijger bent, ‘Spatels & Stiletto’s’ is je nieuwste beste vriendin in de keuken. In dit prijswinnende debuutkookboek van foodie fashionista Ravinder Bhogal vind je meer dan 160 verleidelijke recepten. Voor laptop lunches, stevige ontbijtjes na een avondje doorzakken of, na iets te heftig shoppen, éven met de hand op de knip…

Kookboek van Margriet (en Sonja)

Het Margriet Kookboek heeft zijn waarde reeds lang bewezen. De afgelopen 10 jaar zijn er al meer dan 140.000 exemplaren van verkocht. Dit complete basiskookboek past nog steeds perfect in elke keuken en verschijnt daarom deze maand in een nieuw jasje. Meer dan zeshonderd handig ingedeelde recepten: soepen, sauzen, eieren, kaas, vis, vlees, vegetarisch, groenten en salades, aardappelen, pasta en rijst, hartige taarten, desserts, gebak en brood.