Eerste hulp bij gezond en duurzaam eten

Deze maand maakte het Voedingscentrum bekend dat veel Nederlanders hulp willen bij gezond en duurzaam eten. Ze worden op hun wenken bediend met ‘Het Fit met Voeding Kookboek’, dat nu is verschenen. Lekker en gezond koken met de producten van het seizoen staat hierin centraal. Het boek geeft daarnaast uitgebreide informatie over de gezondheidswaarde van ingrediënten.

‘Het Fit met Voeding Kookboek’ is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen apotheker dr. Gert Schuitemaker en voedingstechnoloog Jac van Dongen. Beiden zijn al jarenlang nauw betrokken bij het lifestyle magazine ‘Fit met Voeding’. In hun boek nemen de auteurs de lezer mee door de winter, lente, zomer en herfst. Elk culinair seizoen opent met een algemene inleiding, waarna voedzame recepten volgen die vergezeld gaan van handige weetjes. Met als doel: fit worden én blijven.

Bij alle gerechten gaan gezond én lekker hand in hand, waarbij `biologisch’ en producten direct van het land de voorkeur genieten. Koken met de groenten van het seizoen vormt de rode draad in dit boek, dat daarom ook bij uitstek geschikt is voor de groeiende groep van `parttime vegetariërs’.

‘Het Fit met Voeding Kookboek’ is níet het nieuwste afslankboek. De auteurs benadrukken dat het niet gezond is om in hoog tempo gewicht te verliezen. En al helemaal niet als de kilo’s er na de `kuur’ weer even snel aankomen. Wie echter regelmatig en gezond eet volgens de adviezen in dit boek, zal zijn lichaamsgewicht geleidelijk zien dalen. En wie per maand één pond kwijtraakt, verliest in een jaar nog altijd zes kilo. Langzaam afvallen is veruit de superieure vorm van gewichtsbeheersing.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:120 succesrecepten zonder vlees
Lees ook:Op eetdekkingstocht met de Groene Garde
Lees ook:Handleiding voor gezond boodschappen doen in supermarkt
Lees ook:Meer dan 15.000 exemplaren verkocht van 100% gifvrij
Lees ook:Kookboek van Pascale Naessens voor ieder met stoomoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.