Beesten door de bril van een bevlogen bioloog

Een ontploffende potvis, een kikker die zich vergrijpt aan een goudvis, een paasei pikkende ekster, een schaamluis van koninklijken huize, en de gier die voor Israël spioneerde. Het zijn geen alledaagse dierenverhalen maar onderwerpen van de column ‘Beest’ die Kees Moeliker sinds 2009 schrijft voor NRC Handelsblad. Ze zijn kort, bondig, droogkomisch, doorspekt met keiharde wetenschap en komen voort uit de actualiteit, talloze tips, eigen natuurobservaties en zijn rijke archief vol onwaarschijnlijk onderzoek.

Kees Moeliker, bekend van ‘De eendenman‘, bundelt in zijn nieuwste boek ‘De bilnaad van de teek’. Een boek vol gewone en bizarre beesten, hun onverwachte vormen en opmerkelijke gedrag, maar ook over mensen die ze met passie en volharding bestuderen. Met de ware verhalen achter de inmiddels legendarische dode dieren zoals de onthoofde kanarie van Kollumerzwaag, de McFlurry-egel, de traumameeuw en de Tweede Kamermuis.

Over auteur
Kees Moeliker (1960) is conservator van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, European Bureau Chief van Improbable Research en stand-up bioloog. Hij schrijft voor NRC Handelsblad, HP/De Tijd en Straatgras en is regelmatig te beluisteren als columnist van het radioprogramma Vroege Vogels.

[isbn]9789046813843[/isbn]

Lees ook:Een reis door het leven van Kees Momma
Lees ook:Ruim 120 auteurs bij opening boekenseizoen Manuscripta
Lees ook:De 100 opmerkelijkste Nederlanders in de Tour de France
Lees ook:Zestien wandelingen in en rond Amsterdam
Lees ook:Rekenrap Mees Kees voorgelezen door Mirjam Oldenhave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.