Ruim 120 auteurs bij opening boekenseizoen Manuscripta

Ruim 120 auteurs, van gevierd tot debuterend, geven op 1 en 2 september acte de présence op Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen in Amsterdam. Onder anderen Carlos Ruiz Zafón, Julian Barnes, Oek de Jong, Geert Mak, Anna Enquist, Renske de Greef, Arthur Japin, Tommy Wieringa en Nico Dijkshoorn worden geïnterviewd, lezen voor, gaan met elkaar in gesprek, signeren en beantwoorden vragen van hun lezers. Nieuw toegevoegd aan het programma zijn onder meer Tomas Ross, Esther Gerritsen, Robert Vuijsje, Hans Dorrestijn, Lieneke Dijkzeul, P. F. Thomése, Hans Goedkoop, Judith Visser, Bart Chabot, Kristien Hemmerechts, Niki Smit, Marian Mudder, Ellen Deckwitz en Christine Otten.

Tomas Ross praat voor het eerst over ‘Onze vrouw in Tripoli’, zijn nieuw te verschijnen roman waarin hij de omgang onderzoekt van prinses Mabel met invloedrijke spelers op het wereldtoneel. Hij wordt hierover geïnterviewd door Harm Ede Botje. Teigetje en Woelrat beschrijven in Ons leven met Reve in woord en beeld hun ménage á trois. Hans Goedkoop onderzocht het verleden van zijn grootvader, KNIL-officier in Nederlands-Indië, en schreef daarover ‘Onze laatste man’. Debutant Gaby Deijs vertelt openhartig over zijn eigen ervaringen als soldaat in Irak en Afganistan in het boek ‘Van Hoogkarspel naar Uruzgan’.

Naast interviews en debatten zijn er kinderboekpresentaties, muziekvoorstellingen, boekverfilmingen en een gevarieerd aanbod aan workshops. Zo neemt Hans Dorrestijn de bezoeker mee het Westerpark in op zoek naar de wielewaal en laat bioloog Kees Moeliker het ware verhaal achter de traumameeuw, de McFlurry-egel en de Tweedekamermuis zien. Robert Vuijsje geeft – samen met een aantal hoofdrolspelers – een uniek inkijkje in de verfilming van zijn succesvolle Alleen maar nette mensen. Isa Hoes leest voor uit de nieuwste Geronimo Stilton. Wijnproeven kan met Nicolaas Klei en Harold Hamersma. En Lou Niestadt leert de kneepjes van het groots en meeslepend leven.

De 6e editie van Manuscripta vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 september op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Beide dagen zijn toegankelijk voor publiek, boekenvak en media. Kijk voor het hele programma op www.manuscripta.nl.

Lees ook:Tomas Ross krijgt eigen imprint
Lees ook:Manuscripta 8000 bezoekers; veel animo voor signeersessies
Lees ook:‘Avond van Manuscripta’ met internationale auteurs
Lees ook:Meer dan honderd auteurs op Manuscripta
Lees ook:Publiceer je eigen boek op Manuscripta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.