Manuscripta 8000 bezoekers; veel animo voor signeersessies

Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen, trok dit weekeinde volle zalen. Duizenden boeken- en vehalenliefhebbers lieten zich vermaken met auteurs die voorlazen, met elkaar in gesprek gingen of hun nieuwste boek signeerden. De 6e editie van Manuscripta trok circa 8000 bezoekers.

Publiekstrekkers waren onder anderen de internationale bestsellerauteurs Carlos Ruiz Zafón en Julian Barnes, Nico Dijkshoorn, Anna Enquist, Vincent Bijlo’s Blind Date, Oek de Jong, Geert Mak, Tomas Ross, Maarten van Rossem en Robert Vuijsje, wiens verfilming van Alleen maar nette mensen / Filmeditie binnenkort in première gaat. Schrijver en lezer ontmoetten elkaar en leerden elkaar beter kennen in gesprekken op een van de vele podia op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

De Spaanse auteur Carlos Ruiz Zafón signeerde honderden exemplaren van zijn nieuwste boek in de MC, alwaar een lange rij fans geduldig op haar beurt wachtte. Ook de speciale Manuscripta-editie van CoxTales, met Isolde Hallensleben en Arjen Lubach, en Louise Fresco’s proeverij waren op de zondagmiddag een groot succes.

Manuscripta vindt jaarllijks plaats in het eerste weekend van september op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam en wordt behalve voor het publiek ook georganiseerd als beurs voor het vak en de media. Alle bezoekers kregen dit jaar een speciale Boekenbon cadeaukaart van 2,50 euro. Vanaf volgend weekend, Het Weekend van de Boekverkoper, kan deze bij de lokale boekwinkel verzilverd worden bij aankoop van een van de 60 geselecteerde nieuwe toptitels.

Meer informatie op www.manuscripta.nl.

Lees ook:Eerste namen Manuscripta 2012 bekend
Lees ook:Boektrailer: Het spel van de engel – Carlos Ruiz Zafón (+ ontmoeting!)
Lees ook:Manuscripta: dit vonden zij ervan
Lees ook:Maarten van der Weijden, Willeke van Ammelrooy en Paul Jambers op Manuscripta
Lees ook:Meer dan honderd auteurs op Manuscripta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.