Eerste namen Manuscripta 2012 bekend

De eerste namen van optredende auteurs op Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen in het eerste weekend van september, zijn bekend. Zo komen bestsellerauteur Carlos Ruiz Zafón, het breiende schrijversduo Arne & Carlos en Julian Barnes, winnaar van de Europese Literatuurprijs 2012 voor zijn boek ‘Alsof het voorbij is’.

Onder anderen René Appel, styliste Dyanne Beekman, Britta Bolt (pseudoniem voor thrillerduo Britta Böhler & Rodney Bolt), Gouden Strop-winnaar Bram Dehouck, Nico Dijkshoorn, Anna Enquist, Ronald Giphart, Renske de Greef, Arthur Japin, Oek de Jong, Geert Mak, kinderboekenauteur Michelle Paver, Simone van der Vlugt en Tommy Wieringa worden geïnterviewd, lezen voor, gaan met elkaar in gesprek, signeren en beantwoorden vragen van hun lezers. Meer namen worden later bekendgemaakt.

Daarnaast zijn er verspreid over het hele festival kinder- en kookboeken presentaties, interviews en debatten, muziekvoorstellingen, sneak previews van boekverfilmingen en een gevarieerd aanbod aan hapjes & drankjes. Op de zaterdag worden de genomineerden voor de NS Publieksprijs bekendgemaakt. Ook dit jaar is Wim Brands van VPRO Boeken weer present en maakt De Avonden een radioprogramma vanaf Manuscripta.

De 6e editie van Manuscripta vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 september op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. De zaterdag en zondag zijn beiden toegankelijk voor publiek, boekenvakkers en media. De kaartverkoop is gestart via www.manuscripta.nl.

Lees ook:Boekenfestival Manuscripta komt met eerste namen
Lees ook:Ruim 120 auteurs bij opening boekenseizoen Manuscripta
Lees ook:Recordaantal bezoekers Manuscripta
Lees ook:Meer dan honderd auteurs op Manuscripta
Lees ook:Mailen met… Britta Bolt over Heldhaftig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.