Boekenfestival Manuscripta komt met eerste namen

De eerste namen van optredende auteurs op Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen in het eerste weekend van september, zijn bekend. Onder anderen Hanna Bervoets, Arie Boomsma, Hugo Brandt Corstius, Hans van Breukelen, Renate Dorrestein, Ingmar Heytze, Youp van ’t Hek, Loes den Hollander, Arthur Japin, Kluun & Hans van der Beek, Yvonne Kroonenberg, Sara Kroos, Rik Launspach, Alma Mathijsen, Erwin Mortier, Willem Nijholt, Tosca Niterink & Anita Janssen, Wanda Reisel, F. Starik, Dimitri Verhulst, Bert Wagendorp & Wilma Rek en Rik Zaal geven acte de présence op een van de vele podia van het boekenfestival.

Vanuit het buitenland komen onder anderen John Boyne (‘De jongen in de gestreepte pyjama’) en Marie NDiaye, winnaar van de Europese Literatuurprijs voor haar boek ‘Drie sterke vrouwen’. Meer namen worden later bekendgemaakt.

Auteurs worden geïnterviewd, lezen voor, gaan met elkaar in gesprek, signeren, koken en proeven of speed daten met hun lezers. Daarnaast zijn er verspreid over het hele festival sneak previews van boekverfilmingen, wijnproeverijen, kookworkshops, een hal met kinderboeken en hun helden, muziekvoorstellingen en een breed aanbod aan hapjes & drankjes. Op de zondag van Manuscripta worden traditioneel de genomineerden voor de NS Publieksprijs bekendgemaakt en de daarbij horende Kernjury geïnstalleerd. Omdat dit jaar Nederland gastland is op de boekenbeurs van Beijing en zo’n 20 Nederlandse auteurs in Bejing hun boek presenteren, heeft Manuscripta een programmaonderdeel gewijd aan China met onder andere de Chinese auteur Su Tong en een live satellietverbinding.

Het VPRO tv-programma Boeken met Wim Brands staat zondag 4 september geheel in het teken van Manuscripta en het radioprogramma De Avonden maakt reportages vanaf Manuscripta. De VPRO Gids komt eind augustus wederom met een Manuscripta-bijlage.

Manuscripta vindt plaats op zaterdagavond 3, zondag 4 en maandag 5 september op het gehele terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. De zaterdagavond en zondag is toegankelijk voor publiek. De maandag is exclusief voor professionals uit het boekenvak. De kaartverkoop start eind juli op www.manuscripta.nl.

Lees ook:‘Avond van Manuscripta’ met internationale auteurs
Lees ook:Eerste namen Manuscripta 2012 bekend
Lees ook:Meer dan honderd auteurs op Manuscripta
Lees ook:Publiceer je eigen boek op Manuscripta
Lees ook:Nieuwe Europese literatuurprijs op opening boekenseizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.