‘Avond van Manuscripta’ met internationale auteurs

Manuscripta beleeft dit jaar voor het eerst haar opening op zaterdagavond. Op 4 september, ‘De Avond van Manuscripta’, krijgt een select aantal boekenliefhebbers een vooruitblik op het festival, dat zondag in volle hevigheid losbarst. Een selectie van nationale en internationale auteurs verschijnt die avond op twee podia, terwijl de opbouw van Manuscripta elders op het terrein van de Westergasfabriek nog in volle gang is. Adriaan van Dis en Meir Shalev trappen de avond af, gevolgd door onder anderen Arthur Japin, Kees van Kooten, Hans Liberg, Karin Slaughter, Elia Barceló en Gummbah.

Naast grote namen is er op ‘De Avond van Manuscripta’ ook plek voor nieuw talent. Zo vertellen Barbara van Kooten en Deborah Campert – ‘echtgenotes van’ – over hun jarenlange e-mailwisseling die nu gebundeld wordt in C’est la vie (De Bezige Bij). De Zweed Pelle Sandstrak schreef met Mr. Tourette en ik (De Geus) een openhartig boek over de neurologische aandoening waar hij aan lijdt en vertelt daarover in de vorm van ‘stand-up tragedy’. De Franse auteur Stéphane Audeguy wordt geïnterviewd over de Keniaanse wortels van zijn hoofdpersoon in Wij, de anderen (Cossee). Het Ketelhuis vertoont die avond bovendien een voorpremière van Snel Geld, naar de bekende thriller van Jens Lapidus (A.W. Bruna). Kaarten voor de zaterdagavondprogrammering zijn te koop via www.manuscripta.nl.

Manuscripta gaat door op zondag 5 en maandag 6 september. Op de zondag geven 175 auteurs acte de présence. Zij vertellen op 19 podia in ruim 100 programma-onderdelen over hun nieuwe boek. Tevens openen op zondag de stands van de uitgeverijen. De maandag is traditiegetrouw gereserveerd voor professionals uit het boekenvak. De gehele programmering van Manuscripta is te vinden op www.manuscripta.nl.

Lees ook:Nieuwe Europese literatuurprijs op opening boekenseizoen
Lees ook:Meer dan honderd auteurs op Manuscripta
Lees ook:Maarten van der Weijden, Willeke van Ammelrooy en Paul Jambers op Manuscripta
Lees ook:Boekenfestival Manuscripta komt met eerste namen
Lees ook:Manuscripta druk bezocht door boekenliefhebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.