Recordaantal bezoekers Manuscripta

De vierde editie van Manuscripta, de feestelijke opening van het boekenseizoen, heeft op de zondag een record aantal bezoekers ontvangen. Zo’n 5500 bezoekers bezochten lezingen, debatten, podiumgesprekken met auteurs en de stands van meer dan honderd uitgeverijen. Hoogtepunten van de zondag waren de bekendmaking van de zes genomineerde titels voor de NS Publieksprijs 2010 en de start van een gloednieuwe campagne, ‘De nieuwe kindjes van de schrijvers zijn er’.

Remco Campert, Hans Dorrestijn, Loes den Hollander, Arthur Japin, Hanco Kolk & Peter de Wit, Francine Oomen, Betsy Udink en Lulu Wang laadden hun nieuwe boek in een vrachtwagen van het Centraal Boekhuis die de boeken bij de boekhandel bezorgt. De campagne bestaat uit een grootse reclamecampagne met tv-spotjes waarin opgeroepen wordt om in de boekhandel en bibliotheek de ‘nieuwe kindjes van de schrijvers’ te komen bewonderen. De spotjes worden van woensdag 8 tot en met vrijdag 17 september veelvuldig uitgezonden bij de publieke omroepen, Net5, Veronica en SBS6.

Morgen vindt de laatste dag van Manuscripta plaats. Deze is alleen toegankelijk voor het boekenvak. De eerste lustrum-editie van Manuscripta vindt zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 september 2011 plaats.

Lees ook:Maarten van der Weijden, Willeke van Ammelrooy en Paul Jambers op Manuscripta
Lees ook:Publiceer je eigen boek op Manuscripta
Lees ook:Manuscripta druk bezocht; boek en schrijver populair
Lees ook:Manuscripta: zaterdag 31 augustus en zondag 1 september
Lees ook:Manuscripta druk bezocht door boekenliefhebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.