Zestien wandelingen in en rond Amsterdam

Stadsecoloog en schrijver Remco Daalder laat je in ‘Natuurlijk Amsterdam’ verrassende natuur in de stad zien. Tien wande­lingen leiden je langs grachten, door parken, weilanden en bossen. Soms loop je door het hart van de stad, de andere keer door Oost, de Plantage, Nieuw-West of Noord: wie eenmaal weet waar de dieren wonen, zal zien hoe dichtbij de natuur is. Ook in de stad. Anders dan veel mensen denken, barst het in de stad namelijk van de planten en dieren. Zelfs vossen, ringslangen en ijsvogels kun je hier zien. Maar ook over minder opmerkelijke dieren zoals meerkoeten en meeuwen weet Daalder bijzonderheden te vertellen die je anders naar deze dieren – en naar de stad – laten kijken.

Voor wie ook eens de stad uit wil, beschrijft Daalder zes natuurgebieden vlak bij Amsterdam: het strand en de duinen tussen Zandvoort en IJmuiden, de Gouwzee tussen Monnickendam en Marken, de Amsterdamse Waterleidingduinen, Botshol, het Diemerbos en het Amsterdamse Bos.

Beeldend kunstenaar Herwolt van Doornen maakte bij de wandelingen treffende tekeningen van de locaties, dieren en planten.

Remco Daalder is stadsecoloog bij de dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam.
Hij schreef eerder Baltsen tussen baksteen, Stadse beesten en de punkroman Grafherrie. Herwolt van Doornen is beeldend kunstenaar en ontwerper. Hij publiceerde zijn tekeningen eerder in onder andere The New Yorker, Vrij Nederland, Het Parool en De Poezenkrant.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Expositie Leo Vroman Tekenaar
Lees ook:Win De zachte atlas van Amsterdam
Lees ook:Het Amsterdam van Theo van den Boogaard
Lees ook:Starik Stadsdichter van Amsterdam
Lees ook:De ontwikkeling van Amsterdam in vogelvlucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.